Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.09.2024

Δολοφονία Άλκη: Μέλη νεοναζιστικής οργάνωσης οι δράστες

Όπως προκύπτει από τις έρευνες και σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας εμπλέκονται σε δράση νεοναζιστικής φράξιας οπαδών.
Δολοφονία Άλκη: Μέλη νεοναζιστικής οργάνωσης οι δράστες

Μέλη νεοναζιστικής οργάνωσης που πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις φέρεται να είναι οι δράστες της δολοφονίας του 19χρνου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday.gr.

Σύμφωνα με το thesstoday,gr, πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, συλληφθέντες και αυτοί -όπως ο βασικός κατηγορούμενος- για χουλιγκανισμό, οι οποίοι όμως έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Η πρόφαση των ομάδων, λειτουργεί ως προκάλυμμα για συμμορίες ληστών

Αυτές οι ομάδες, σαν αυτή στην οποία ανήκε ο 23χρονος συλληφθείς έχουν περάσει πλέον σε απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις, κατά μεμονωμένων ατόμων.

Η νεοναζιστική «φράξια» οπαδών – χούλιγκαν

Οι επιτιθέμενοι χούλιγκαν φέρεται να ανήκουν σε μία νεοναζιστική-φασιστική «φράξια» που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα μέρος των οπαδών του «Δικέφαλου του Βορρά». Αυτή η «φράξια» αμφισβητεί την επίσημη «γραμμή» της «Θύρας 4».

Μέλη του ίδιου «τάγματος εφόδου» συμμετείχαν και στην επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ και μαθητών, στην κατάληψη του ΕΠΑΛ στην Σταυρούπολη, καθώς και στην επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Libertaria» μετά το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 2018.

Μέλη της ίδιας νεοναζιστικής ομάδας φέρονται να συμμετείχαν και στον ξυλοδαρμό του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Τέλος, ακριβώς ένα χρόνο πριν στις 21 Ιανουαρίου 2021 η οπαδική βία και η δράση νεοναζιστικών στοιχείων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όταν κατά τη διάρκεια προκαθορισμένης συμπλοκής οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπεσαν πυροβολισμοί, με τους αστυνομικούς να συλλέγουν τουλάχιστον δύο κάλυκες από το σημείο της σύγκρουσης. 

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.