Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
02.12.2021

Δίκη για το βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη η 37χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 έτη κάθειρξης.

Την ενοχή της 37χρονης κατηγορούμενης, Έφης Κακαράντζουλα κατά το κατηγορητήριο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στην πολύκροτη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου. Αναμένεται να προχωρήσει στην απόφαση επί της ποινής, αφού άκουσε τους συνηγόρους της κατηγορούμενης. Παράλληλα, δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς των δικηγόρων της 37χρονης που ζήτησαν τη μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει» είπε ο εισαγγελέας στη δευτερολογία του και πρόσθεσε: «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Η ποινή που αντιμετωπίζει έχει ως ανώτατο όριο τα 15 χρόνια κάθειρξης.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης ζητώντας την ενοχή της 37χρονης κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. «Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την Ιωάννα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι» υπογράμμισε ο Χαρ. Μαρκαντωνάκης.

«Επιτέθηκε με ανθρωποκτόνο εγωισμό στην Ιωάννα», σημείωσε ο εισαγγελέας, ενώ εκτίμησε ότι η κατηγορούμενη είχε «ποταπά κίνητρα» και ήταν αποφασισμένη να επιτεθεί στην Ιωάννα με ορμή και από μεγάλη εγγύτητα.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.