Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.11.2022

Δεκάχρονος Φινλανδός αμείβεται $10.000 από το Facebook για bug στο Instagram

Μήπως είναι καιρός να ασχοληθείτε με το κυνήγι;
Δεκάχρονος Φινλανδός αμείβεται $10.000 από το Facebook για bug στο Instagram

Ένα δεκάχρονο παιδί, ο Γιάνη (Jani) από την Φιλανδία, διέκρινε ότι μπορούσε να διαγράψει οποιοδήποτε σχόλιο στο Instagram, στις φωτογραφίες που αναρτώνται από οποιοδήποτε μέλος της εξαιρετικά δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. Χωρίς καν να δημιουργήσει λογαριασμό, αφού η ηλικία του δεν το επιτρέπει, ο νεαρός χάκερ ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του Instagram, την Facebook Inc., απέδειξε ότι μπορεί να διαγράψει ένα τυχαίο σχόλιο και αποζημιώθηκε με 10.000 δολάρια για τη συνεισφορά του στην αξιοπιστία του μέσου.

Ταυτόχρονα, ο Γιάνη -το επώνυμο του οποίου δεν αποκαλύπτεται μετά από αίτημα των γονιών του-, κατέκτησε τον τίτλο του νεαρότερου χάκερ που κατορθώνει να πληρωθεί για bug, από τότε που έχει ξεκινήσει το κυνήγι από το Facebook, απευθυνόμενο σε όλους όσοι είναι διατεθειμένοι να το πράξουν. Το Instagram αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της Facebook Inc., αφού για να το αποκτήσει επένδυσε 1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με αφορμή το κατόρθωμα του νεαρού Φινλανδού, η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ δημοσιεύει στοιχεία για το πρόγραμμα bug-bounty της Facebook Inc.: από την έναρξη του προγράμματος το 2011, η εταιρεία έχει ανταμείψει με 4,3 εκατομμύρια δολάρια περισσότερους από 800 κυνηγούς bug. To ποσό με το οποίο ανταμείβονται οι bug hunters εξαρτάται από την επικινδυνότητα, την έκταση δηλαδή που θα είχε η δημοσιοποίηση του εκάστοτε κενού ασφαλείας πριν κλείσει, σημειώνει η επικεφαλής ασφάλειας της εταιρείας Μέλανι Ενσάιν.

Συνήθως, οι αμοιβές για την αποκάλυψη bug ξεκινούν από τα 500 δολάρια και δεν φτάνουν το μέσο όρο των 1700+ δολαρίων, ο οποίος εμφανίζεται υψηλός από την απόδοση λίγων αλλά υπερυψηλών αμοιβών για ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, εξηγεί η κ.Ενσάιν.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.