Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
14.08.2022

Ο μάγος της ηλεκτρονικής μουσικής Jeff Mills ζωντανά στο Ηρώδειο

12 xρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στην Αθήνα, ο Jeff Mills θα εμφανιστεί στον μοναδικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Ωδείο Ηρώδου Αττικού, για να παρουσιάσει ζωντανά, παρουσία κοινού, το ακριβοθώρητο Jazz Afro Futurism Project του.
Ο μάγος της ηλεκτρονικής μουσικής Jeff Mills ζωντανά στο Ηρώδειο

Δύο θρύλοι στο ίδιο studio. Έτσι ξεκίνησε το project ‘Tomorrow Comes the Harvest’ και το 2018 ο Jeff Mills παρέα με τον Tony Allen δημιούργησαν έναν καταπληκτικό afro-jazz δίσκο. Στις 12 Ιουλίου, ο μάγος της ηλεκτρονικής μουσικής από το Detroit, θα βρεθεί στο Ηρώδειο για μία σπάνια βραδιά, βαθιάς απόλαυσης. Στο πλάι του οι Jean-Phi Dary, Divinity Roxx & Rasheeda Ali, οι οποίοι θα συνθέσουν μέσω αυτοσχεδιασμού, τις επόμενες διαδρομές του ‘Tomorrow Comes the Harvest’, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι χωρίς τον Jeff Mills, η ηλεκτρονική μουσική πιθανώς θα ήταν πολύ διαφορετική σήμερα. Από την θρυλική ακτιβιστική μουσική κολεκτίβα “Underground Resistance”, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος πίσω στα τέλη των 80s στο Detroit, έως την παγκόσμια κριτική και εμπορική αναγνώριση, υπογράφοντας συνεργασίες με συμφωνικές ορχήστρες, εικαστικά και fashion projects, ο Jeff Mills έχει χαράξει μια αξιοζήλευτη και εντελώς ιδιοσυγκρασιακή καλλιτεχνική πορεία μέσα στα χρόνια.

Πολλά παραπάνω από απλός παραγωγός ή DJ, ο Mills αποτελεί αληθινό καλλιτέχνη του ήχου, με ολοκληρωμένο όραμα και βαθιά γνώση του αντικειμένου του, το οποίο υπηρετεί τόσο μέσω της δικής του δισκογραφικής, Axis, που ξεκίνησε το 1992, όσο και με αμέτρητα άλλα projects ανεξάντλητης δημιουργικότητας. To 2000 έγραψε μουσική για το βουβό αριστούργημα του Fritz Lang “Metropolis”. Το 2006 κυκλοφόρησε το “Blue Potential”, μια live ηχογράφηση της συναυλίας του με την εβδομηνταμελή Φιλαρμονική Ορχήστρα του Montpelier. To 2008 το έργο του “Critical Arragements” εκτέθηκε στο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι στο πλαίσιο της έκθεσης “Le Futurisme à Paris – Une Avant-Garde Explosive” ενώ για τον δίσκο του “Where Light Ends” του 2013 εμπνεύστηκε από τον Ιάπωνα αστροναύτη Mamoru Mohri. Αυτοί είναι λίγοι μόνο από τους σταθμούς της σπουδαίας καριέρας ενός πολυσχιδούς και πάντα ανήσυχου καλλιτέχνη.

12 xρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στην Αθήνα, ο Jeff Mills θα εμφανιστεί στον μοναδικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Ωδείο Ηρώδου Αττικού, για να παρουσιάσει ζωντανά, παρουσία κοινού, το ακριβοθώρητο Jazz Afro Futurism Project του. Η εμφάνιση του Jeff Mills εκεί θα είναι μια αξιομνημόνευτη εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς και καμία.

Ακούστε ολόκληρο το ‘Tomorrow Comes the Harvest’ του 2018: 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Τρίτη 12 Ιουλίου, 21.00
Μια παραγωγή του ADD Festival και του ACADDEMIA
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022

Για εισιτήρια πατήστε εδώ

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.