Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
25.11.2020

Ένα οπτικοακουστικό ημερολόγιο εγκλεισμού από τη Χορωδία 65+ και τον Νίκο Καραθάνο

Ένα βίντεο από την πρώτη καραντίνα μας δίνει δύναμη τώρα που όλοι είμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Βαθιά υπόκλιση στη Χορωδία 65+ των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ που συνέχισε τη δράση της διαδικτυακά.
Βίντεο: Ξενοφώντας Βαρδαρός

Εν μέσω πανδημίας,  η Χορωδία 65+ των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ συνέχισε τη δράση της διαδικτυακά, καθώς οι πρόβες για τη συμμετοχή της στην παραγωγή Μέσα Χώρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου, διακόπηκαν βίαια λόγω των έκτακτων μέτρων.

Τα μέλη της Χορωδίας 65+ μοιράζονται on camera τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια των προβών, αλλά και των διαδικτυακών τους συναντήσεων μέσα από ένα τρυφερό και συγκινητικό βίντεο, ένα οπτικοακουστικό ημερολόγιο εγκλεισμού, με την συμμετοχή του Νίκου Καραθάνου.

https://www.youtube.com/watch?v=HYLLoRZASlk&feature=youtu.be

Το βίντεο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας με την ευχή τα μέλη της Χορωδίας να ξανασυναντηθούν και να ξανατραγουδήσουν από κοντά «ακόμα και αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα». Πέντε μήνες μετά και με την πανδημία να «σαρώνει» την υφήλιο, τα μέλη της Χορωδίας 65+ μπορεί να μην κατάφεραν να συναντηθούν, ωστόσο επιμένουν και εξακολουθούν να τραγουδούν μέσω διαδικτύου με χαμόγελα και αισιοδοξία. «Θα έρθει κάποια στιγμή, που θα συναντηθούμε πάλι και θα είναι διπλή η χαρά…»

Λίγα λόγια για την #HomeEdition δράση της Χορωδίας 65+
Αξιοποιώντας σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, το εργαστήριο Χορωδία 65+ συνεχίζει τη λειτουργία του μέσα από την υλοποίηση εξ αποστάσεως ασύγχρονων δραστηριοτήτων και την ανταλλαγή οπτικοακουστικού υλικού, ηχογραφήσεων, σκέψεων, ιδεών και προτάσεων. Ακολουθώντας τις χρονικές και τεχνικές δυνατότητες ή τους αντίστοιχους περιορισμούς πρόσβασης των συμμετεχόντων, οι δραστηριότητες αυτές θα έχουν μαθησιακό χαρακτήρα, μέσω της σταθερής επικοινωνίας, της δημιουργικής διάθεσης και του χιούμορ. Σε συνέχεια της προηγούμενης καλλιτεχνικής περιόδου, η χορωδία θα επικεντρωθεί στη συμμετοχή της στην παραγωγή Μέσα Χώρα της ΕΛΣ, σε μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου. Η συμμετοχή στην παράσταση που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ –μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα μέλη της Χορωδίας− σηματοδοτεί μια μοναδική και σπουδαία συνθήκη προβών και συναντήσεων, διαμορφώνοντας έτσι ένα μαθησιακό πεδίο μεγάλων συγκινήσεων.

Μαέστρος χορωδίας: Δήμητρα Παπασταύρου
Βοηθός συντονιστής / Πιάνο: Κωνσταντίνος Παπαθύμνιος

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.