Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.05.2022

Χιόνια και στην Αττική – Στους -2 η θερμοκρασία

Η πρόγνωση για σήμερα αναφέρει πως χιονοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές της Αττικής, στα ορεινά και ημιορεινά.
Χιόνια και στην Αττική – Στους -2 η θερμοκρασία

Στα «λευκά» έχει ντυθεί η Πάρνηθα, με τον παγετό και τους ισχυρούς ανέμους να δημιουργούν προβλήματα. Μέσα στις επόμενες ώρες, η κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» και στην Αττική.

Η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ χιόνια έχουν πέσει και στην Πάρνηθα, με τα ακραία φαινόμενα να προσεγγίζουν την Αττική.

Στο σανατόριο σημειώθηκε αρκετά ισχυρή η χιονόπτωση σε πολλά σημεία, ενώ η ομίχλη είναι πυκνή και η θερμοκρασία έχει πέσει στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι θυελλώδεις ενώ υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Πάρνηθα από το ύψος του Τελεφερίκ.

Μάλιστα, πάγος έχει σχηματιστεί σε πολλά σημεία όπως μεταφέρει η ΕΡΤ και δύσκολα προχωρά κανείς με το αυτοκίνητο.

Στο καταφύγιο Μπάφι, τα εκχιονιστικά καθαρίζουν και ρίχνουν αλάτι, με τον δρόμο να ανοίγει μάλλον από το μεσημέρι και μετά, ενώ συστήνεται προσοχή στις μετακινήσεις και χρήση αλυσίδων.

Χιόνια σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η πρόγνωση για σήμερα αναφέρει πως χιονοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές της Αττικής, στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια και δυτικά, και της Θεσσαλονίκης, στα ορεινά, στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Επίσης, χιόνια αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τη Στερεά και βορειότερα. Το αυτό αναμένεται και σε τμήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν αρχικά από τα βόρεια και από το μεσημέρι και στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.