Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
03.12.2020

Αθωώθηκε η Μαίρη Μαυρή-Βαβαγιάννη

Η πανεπιστημιακός που είχε τεθεί «στο εδώλιο της Χρυσής Αυγής» κέρδισε την υπόθεση της μήνυσής της από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Περισσότερα για την εξωφρενική αυτή ιστορία μπορείτε να διαβάσετε στο ρεπορτάζ της Λίνας Γιάνναρου που είχαμε δημοσιεύσει πριν 1.5 χρόνο, χαρακτηρίζοντας «καφκική» την περιπέτεια της καθήγητριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαίρης Μαυρή-Βαβαγιάννη που δέχθηκε μήνυση από τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής επειδή έκανε το αυτονόητο… Ήταν αυτόπτης μάρτυς σε δολοφονική επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη, τον Οκτώβριο του 2007, και κράτησε τον αριθμό του αυτοκινήτου των ροπαλοφόρων. Στη συνέχεια, η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι ιδιοκτήτης αυτού του αυτοκινήτου ήταν ο (μετέπειτα) βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Για την επίμαχη υπόθεση ο Κασιδιάρης αθωώθηκε, με μαρτυρία συγγενούς του ότι ήταν μαζί του εκείνη την ώρα, σε μια δίκη-παρωδία γεμάτη από Χρυσαυγίτες που εμπόδιζαν την πρόσβαση σε οποιονδήποτε άλλον ήθελε να την παρακολουθήσει. Και το 2013, η κυρία Μαυρή-Βαβαγιάννη βρέθηκε κατηγορούμενη, σε μια υπόθεση που εκδικάστηκε κανονικά αντί να πάει στο αρχείο.

Η δίκη είχε οριστεί για τις 12/3/2015, εκεί εμφανίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, για να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί πλέον την δίωξη της κατηγορουμένης καθώς θεώρησε ότι είχε δικαιωθεί λόγω της προγενέστερης αθωωτικής απόφασης. Η πλευρά Μαυρή-Βαβαγιάννη δεν αποδέχθηκε μια τέτοια εξέλιξη και η δίκη αναβλήθηκε.

Μέχρι σήμερα που το τριμελές πλημμελειοδικείο την αθώωσε πανηγυρικά.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.