Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.04.2024

Καναδάς: Ένοπλη επίθεση σε σχολείο

Τουλάχιστον δύο νεκροί απο πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο στην κοινότητα Λα Λος της επαρχίας Σασκάτσουαν του Καναδά.
Καναδάς: Ένοπλη επίθεση σε σχολείο

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ένοπλη επίθεση σε δημοτικό σχολείο στην κοινότητα Λα Λος της επαρχίας Σασκάτσουαν του Καναδά, με τον δράστη να έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τον τοπικό υπεύθυνο ασφαλείας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Στο δημοτικό σχολείο φοιτούν περίπου 900 μαθητές ηλικίας επτά έως δώδεκα ετών, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων.

Μια νοσοκόμα δήλωσε στο CBC πως αρκετοί άνθρωποι δέχονται τις πρώτες βοήθειες, έχοντας τραυματιστεί από πυρά. Συμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο υπήρξαν πυροβολισμοί στο σχολείο και σύμφωνα με δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου CTV, «ο αρχηγός της πυροσβεστικής δήλωσε πως συνελήφθη ένα αγόρι με όπλο».

Για κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε κτίριο του σχολείο κάνει λόγο η διεύθυνση του σχολείου με ανάρτηση της στο Facebook και ζητεί από τους πολίτες να μην πλησιάζουν στο σημείο, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση από τις αστυνομικές αρχές. Το δημοτικό σχολείο παραμένει κλειστό.

«Έτρεξα αμέσως έξω από το σχολείο, άκουγα από παντού ουρλιαχτά και ακούστηκαν γύρω στους 6 με 7 πυροβολισμούς πριν καταφέρω να βγω έξω. Πιστεύω ότι υπήρξαν και άλλοι αφότου βγήκα» δήλωσε ένα 10χρονος μαθητής στο δελτίο ειδήσεων του CBC.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.