Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.04.2024

Η Greenpeace στέλνει μήνυμα προς την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ από ύψος 130 μέτρων

Αφού πέρασαν 14 ώρες στην κορυφή του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, οι ακτιβιστές οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους.
Η Greenpeace στέλνει μήνυμα προς την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ από ύψος 130 μέτρων

10 ακτιβιστές, 1 χιλιόμετρο σχοινί και 130 μέτρα ύψος χρειάστηκαν για τη δράση/μέρος των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο για την προστασία του πλανήτη από τις κλιματικές αλλαγές, σημειώνουν οι ίδιοι. Δυο μέρες πριν η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι τελειώσει, η Greenpeace στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση από το μεγαλύτερο λιγνιτικό εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Οι ακτιβιστές ανέβηκαν χθες τα ξημερώματα στον πύργο ψύξης του λιγνιτικού Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Δημητρίου Κοζάνης προκειμένου να στείλουν προς την Κυβέρνηση και τη ΔΕΗ το μήνυμα της καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.Όπως οι ίδιοι δήλωσαν, επέλεξαν τον μεγαλύτερο και πιο ρυπογόνο σταθμό της ΔΕΗ στη χώρα προκειμένου να τονίσουν πως το περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος για την Ελλάδα θα είναι δραματικά επώδυνο αν και εφόσον υλοποιηθούν τα σχέδια της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για την κατασκευή νέων λιγνιτικών και πετρελαϊκών μονάδων στα επόμενα χρόνια.

Αφού πέρασαν 14 ώρες στην κορυφή του ΑΗΣ -σε ύψος 130 μέτρων- αστυνομικοί τους ζήτησαν να κατέβουν από τον πύργο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη οικιακής ειρήνης, με την οποία αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.