Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Medot: baggy outfit για τη ζωή στην πόλη με τη φιλοσοφία του slow fashion και της βιωσιμότητας

Η θεατρολόγος Κωνσταντίνα Ξάφη αισθάνθηκε την ανάγκη να δημιουργήσει κάτι δικό της και έτσι γεννήθηκε ένα brand που αγαπά εξίσου την φύση και τους ανθρώπους, και φοριέται από μικρούς και μεγάλους.

«Όταν ξεκίνησα το Medot βασικός στόχος ήταν να κάνουμε ηθική και οικολογική μόδα. Νιώθω πως πλέον είναι επιτακτική ανάγκη, όταν ξεκινάει κάτι νέο να έχει μια κάποια οικολογική κατεύθυνση, οπότε και για το δικό μου brand ήταν μονόδρομος», έτσι απαντάει η Κωνσταντίνα Ξάφη όταν την ρωτάω τι είναι αυτό που θεωρεί ότι κάνει τα Medot ξεχωριστά. «Τα σχέδια και τα τυπώματα είναι από μένα. Κάνω μεταξοτυπία στο στούντιο μου, φροντίζοντας η διαδικασία του τυπώματος να έχει όσο το δυνατόν λιγότερη σπατάλη. Τα μελάνια που χρησιμοποιώ είναι υδατοδιαλυτά και οικολογικά, ενώ η πρώτη ύλη είναι οργανικό βαμβάκι ή ανακυκλωμένα υλικά».

Το Medot γεννήθηκε μέσα στην πανδημία από την ανάγκη της σχεδιάστριας του να δημιουργήσει κάτι δικό της. «H αρχική ιδέα ξεκίνησε περίπου δύο χρόνια πριν, αλλά παρέμεινε σε απραξία για καιρό. Το eshop όμως το άνοιξα λίγο μετά την πρώτη καραντίνα. Πήρα μια βαθιά ανάσα και είπα «δεν έχεις να χάσεις τίποτα, do it, and the rest is history», λέει χαρακτηριστικά. 

Έχοντας σπουδάσει θεατρολογία, η Κωνσταντίνα Ξάφη δεν κρύβει την αγάπη της για την τέχνη από την οποία και εμπνέεται. Εκείνο όμως που αγαπά περισσότερο είναι η οπτική των παιδιών. «Μου αρέσει που ζωγραφίζουν ελεύθερα και χωρίς να σκέφτονται συγκεκριμένους όρους και κανόνες». Αυτή η παιχνιδιάρικη και λίγο πιο αφηρημένη διάθεση είναι εμφανής και στα σχέδια των Medot, τα οποία, με τις χαλαρές και πιο φαρδιές γραμμές τους, μοιάζουν ιδανικά για να φορεθούν από το πρωί έως το βράδυ. Κάπως έτσι, άλλωστε τα φαντάζεται φορεμένα και η σχεδιάστρια τους. «Τζίν, t-shirt, sneakers, backpack, ποδήλατο και δρόμο. Ένα outfit που είναι unisex, μπορεί να σε ακολουθήσει από το γραφείο, το skate session, τη βραδινή μπύρα (τότε που βγαίναμε) ή το άραγμα στις πλατείες μέχρι τις 21.00. Χαλαρό, baggy outfit based in Athens».

Η βασική φιλοσοφία των Medot βασίζεται στο slow fashion και την βιωσιμότητα. Δε χρειάζεται να αγοράζουμε συχνά και πολλά, αλλά αντίθετα να καταναλώνουμε με περισσότερη φειδώ και ποιότητα, και όσο γίνεται να υποστηρίζουμε τις μικρές εταιρείες και brands που ειδικά αυτή την εποχή το έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ. «Έχουμε βάλει σαν κύριο στόχο ως brand να αφήσουμε όσο το δυνατόν μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα πίσω μας. Δύσκολη πίστα», καταλήγει η Κωνσταντίνα Ξάφη. 

Eshop: medot.bigcartel.com
Instagram: medotbrand
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.