Θα περάσω κατευθείαν στο ψητό. Αυτό το γλυκό είναι από τα πιο νόστιμα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ στην κουζίνα του Madame Ginger. Και πίστεψέ με όταν σου λέω ότι έχουμε φτιάξει και γευθεί άπειρα γλυκά. Δεν υπερβάλλω, σου λέω αλήθεια.
Δεν ξέρω τι έχει αυτό το αυτοσχέδιο κι όμως τόσο εντυπωσιακό γλυκό. Πως είναι η πρώτη μπουκιά; Η φρεσκοψημένη σφολιάτα θρυμματίζεται σε χίλια απολαυστικά κομματάκια ενώ οι γιαρμάδες λιώνουν μέσα σε μια βελούδινη, αρωματική καραμέλα και γίνονται ένα με το δροσερό γιαούρτι και τα αμύγδαλα. Άσε που είναι πανεύκολο. Μην το φαντάζεσαι μόνο, να το φτιάξεις γιατί αξίζει!
Τάρτες σφολιάτας με καραμελωμένους γιαρμάδες
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Υλικά για τα καραμελωμένους γιαρμάδες
50 γρ. βούτυρο
3 γιαρμάδες σε κύβους
80 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
40 ml κρέμα γαλακτος
*1/6 κ.γ. αλάτι
Άλλα υλικά
1 φύλλο σφολιάτας, κρύο απ’ το ψυγείο
1 αυγό χτυπημένο
γιαούρτι στραγγιστό ή σαντιγύ
αμύγδαλο φιλέ