Categories: WELLNESS

3 πανεύκολα vegan αλείμματα που μπορείς να φτιάξεις στο άψε σβήσε

Το καλοκαίρι το θέλει το ντιπάκι του, το άλειμμά του. Κάτι τα λεπτοκομμένα αγγουράκια και καροτάκια, κάτι οι πατάτες οι τηγανιτές, κάτι τα σαντουιτσάκια,Gia  κάτι τα τάκος και τα νάτσος, ε και δεν μπορείς θέλεις κάτι να τα συνοδεύσεις όλα αυτά. Εγώ σου βρήκα τρεις πανεύκολες συνταγές να δοκιμάσεις να φτιάξεις μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα blender.

Σπιτική μαγιονέζα από σόγια

  • Βάζουμε 150ml γάλα σόγιας (σε θερμοκρασία δωματίου), 2 κ.γ. μηλόξυδο, 1/2 κ.γ. μουστάρδα dijon και 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι σε ένα blender.
  • Τα ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα βάζοντας σταδιακά 250ml ηλιέλαιο, καθώς τα χτυπάμε. Το μείγμα μας αμέσως θα δούμε να δένει.
  • Για να γίνει σωστή γαλακτωματοποίηση το γάλα πρέπει να είναι στην ίδια θερμοκρασία με το λάδι, οπότε γι αυτό και πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Η vegan μαγιονέζα μας ταιριάζει τέλεια στα σάντουιτς, σε μπέργκερ και ως dressing.

Tofu cream cheese

  • Βάζουμε 400γρ. σφιχτό tofu, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. διατροφική μαγιά, 1 κ.σ. γάλα σόγιας και 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι σε ένα blender.
  • Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μία smooth μάζα.
  • Το tofu cream cheese μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε bagels ή ακόμα και σε συνταγές για cheesecake.
Διαβάστε τη συνέχεια στο ladypapaya.com
Lady Papaya

Share
Published by
Lady Papaya