Categories: POPTRIVIA

10 αλμυρές και γλυκές συνταγές με σφολιάτα, όλο νοστιμιά

Δύο φορές έχω φτιάξει σπιτική σφολιάτα στη ζωή μου. Η μία όταν ο chef της ζαχαροπλαστικής μας έδειξε πως να την φτιάχνουμε, σε ένα πρωινό μάθημα της σχολής και η άλλη όταν δίναμε εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς. Εντάξει, τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να έχω φτιάξει παραπάνω φορές, όμως σίγουρα μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών. Και την αγαπώ πολύ τη σφολιάτα. Γι’ αυτό και φροντίζω να έχω πάντα μια συσκευασία στην κατάψυξη: ό,τι και να την κάνεις -πίτες, τάρτες ή σφολιατίνια- βγαίνει πάντα πεντανόστιμο. Αν έχεις κι εσύ σφολιάτα στην κατάψυξη αυτή τη στιγμή, διάβασε παρακάτω 10 αλμυρές και γλυκές συνταγές για να την αξιοποιήσεις σήμερα κιόλας.

Τα αλμυρά

Εύκολες πατατόπιτες με σφολιάτα
Οι πιο εύκολες, οι πιο οικονομικές πατατόπιτες που λαχτάρησες τα νωχελικά πρωινά, είναι λίγα βήματα μακριά σου. Τραγανή σφολιάτα και με γέμιση από λιωμένες πατάτες, τρώγονται ζεστές-ζεστές. Συνταγή εδώ.

Τάρτα με ντοματίνια, ανθότυρο και καραμελωμένα κρεμμύδια
Καραμελωμένα κρεμμύδια, πλούσιο (και ελαφρύ) ανθότυρο και ντοματίνια πασπαλισμένα με χονδρό αλάτι και ελαιόλαδο, κάνουν αυτή την τάρτα ανάρπαστη στις παρέες. Συνταγή εδώ.

Τάρτα κιμά με γαλοτύρι
Απλή καθημερινή τάρτα με ένα φύλλο σφολιάτας, κιμά (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτόν που περίσσεψε από τα μακαρόνια) και λαχταριστά τυριά. Τρώγεται και κρύα. Συνταγή εδώ.

Τα γλυκά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύκολο σπιτικό μιλφέιγ
Δυο παρασκευές όλες κι όλες: τραγανά φύλλα βουτυρένιας σφολιάτας και μία κρέμα πατισερί την οποίο πετυχαίνει και ο πιο αρχάριος μάγειρας. Τόλμησέ το, φτιάξτο και δύσκολα θα αγοράσεις ξανά έτοιμο μιλφέιγ! Συνταγή εδώ.

Palmiers: γρήγορα και νόστιμα μπισκότα σφολιάτας
«Αυτιά ελέφαντα», «αυτιά γουρουνιού», «πεταλούδες», «καρδιές», «γυαλιά» ή απλώς Palmiers, όπως και αν τα έχεις ακούσει, αυτά τα τραγανά μπισκοτάκια είναι πεντανόστιμα και βουτυράτα. Συνταγή εδώ.

Σφολιατίνια πραλίνας σε 15 λεπτά
Ένα φύλλο σφολιάτας χρειάζεσαι και ένα βάζο πραλίνα. Η συνταγή που σου δίνουμε είναι με σφολιάτα χωρίς γλουτένη, όμως μπορείς να την αντικαταστήσεις με την αγαπημένη σου κανονική σφολιάτα. Τα σφολιατίνια θα γίνουν το νέο σου γλυκό σνακ. Συνταγή εδώ.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου και τις υπόλοιπες συνταγές στο madameginger.com
madameginger.com