Categories: POPTRIVIA

6 νηστίσιμα γλυκά με φρούτα που θα φτιάχνεις συνέχεια

Τα φρούτα δεν είναι επιδόρπιο. Είμαι απόλυτη σε αυτό. Τα αγαπώ πολύ, τα τρώω με το πρωινό μου ή κατά τη διάρκεια της μέρας σαν σνακ, ακόμα και μετά το φαγητό, για να ολοκληρώσω δροσιστικά το γεύμα μου. Αλλά φρούτο και γλυκό, δεν μπορεί ποτέ να είναι το ίδιο πράγμα.

Αυτό που μπορεί όμως να γίνει, είναι να μπουν τα φρούτα μέσα σε γλυκά. Να ενωθούν με άλλα υλικά -ζάχαρη, μέλι, μπαχαρικά, αλεύρι, σιμιγδάλι, χαλβά, φύλλο, ελαιόλαδο- και να μεταμορφωθούν σε λιχουδιές που τιμούν με τον νοστιμότερο τρόπο ό,τι ψώνισες στη λαϊκή. Ιδού λοιπόν 6 τέτοια γλυκά με φρούτα, που εκτός από εύκολα και λαχταριστά, είναι και νηστίσιμα! Just in case.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Ξεκινάμε με τα βασικά. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς δεν λείπει από κανένα νηστίσιμο τραπέζι. Λίγο ελαφρύτερος απ’ τον κανονικό, ζουμερός και αρωματικός απ’ τον μπόλικο χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών, θα θες να τον “ισιώνεις” μετά από κάθε γεύμα. Συνταγή εδώ.

Νηστίσιμο κέικ ταχινιού με πορτοκάλι

Αφού πήγες που πήγες στο μανάβη να πάρεις πορτοκάλια για τον σιμιγδαλένιο χαλβά, πάρε λίγα παραπάνω. Γιατί θα τα βάλεις σε αυτό το λαχταριστό, αφράτο κέικ πορτοκαλιού που γιορτάζει το αγαπημένο σου εσπεριδοειδές. Συνταγή εδώ.

Σπιτική γρανίτα με ανανά και ginger

Ο ήλιος έχει ξεμυτίσει για τα καλά (παρά τα σκαμπανεβάσματά του) και σαν να κλείνει το μάτι στο καλοκαίρι, που είναι on the way. Επειδή τον τροπικό ανανά -φρέσκο ή σε κονσέρβα- τον βρίσκεις όλο τον χρόνο, αυτές οι δροσιστικές γρανίτες είναι το τέλειο ελαφρύ επιδόρπιο για τη φετινή Σαρακοστή. Συνταγή εδώ.

Ψητά μήλα γεμιστά με χαλβά

Πως να κάνεις τα μήλα ακαταμάχητα. Τα γεμίζεις με χαλβά, τα μεθάς με λίγο κονιάκ, τα ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματίσουν το σύμπαν κι έπειτα τα περιχύνεις με αυτοσχέδιο σιρόπι μελιού και τα πασπαλίζεις με περισσότερο χαλβά και ξηροκάρπια. Άντε μετά να τους αντισταθείς. Συνταγή εδώ.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου και τις υπόλοιπες συνταγές στο madameginger.com
madameginger.com