Σας έχω πει πολλές φορές ότι τα ροδάκινα τα αγαπώ πραγματικά. Και λέω πραγματικά γιατί δεν είμαι φαν των φρούτων γενικότερα, αλλά στα ροδάκινα και στα αδερφάκια τους (νεκταρίνια, βερίκοκα κτλ) έχω πραγματική αδυναμία. Και ξέρεις γιατί; Γιατί μπορείς να τα φας στην παραλία (αφού πρώτα τα ξεπλύνεις στη θάλασσα), μπορείς να φτιάξεις μαρμελάδες και γλυκά αλλά μπορείς να τα εντάξεις με τεράστια επιτυχία και σε αλμυρές συνταγές.
Δυστυχώς το καλοκαίρι πλησιάζει προς το τέλος του και τα ροδάκινα θα τελειώσουν μαζί του. Πριν όμως εξαφανιστούν τελείως από τον μανάβη ή τον πάγκο της λαϊκής πρέπει να δοκιμάσεις κάποιες, αν όχι όλες, από τις παρακάτω συνταγές. Νομίζω μετά από αυτό θα γίνει το ροδάκινο και το δικό σου αγαπημένο φρούτο.
Τώρα πια, το βαζάκι με την μαρμελάδα, θα τελειώσει χωρίς τύψεις μέσα σε λίγες ώρες μέρες. Και επειδή τα έξτρα κιλά με την πρόφαση ότι είμαι food blogger, δικαιολογούνται μέχρι ενός σημείου, αποφάσισα να αντικαταστήσω την τεράστια ποσότητα ζάχαρης που χρειάζεται η μαρμελάδα, με στέβια. Και πιστέψτε με, σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από την “κανονική”! Συνταγή εδώ.