Συνολικά 39.000 επισκέπτες, φιλότεχνοι και μη, πέρασαν την είσοδο του Κλειστού Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo) το τετραήμερο από την Πέμπτη 4 έως και την Κυριακή 7 Ιουνίου, γεγονός που οφείλεται στο αξιόλογο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα με υψηλά ποιοτικά κριτήρια, με κεντρικό πυρήνα τις αίθουσες τέχνης.

Σε κοινό παλμό με τις εικαστικές προτάσεις των γκαλερί συντονίστηκε το παράλληλο πρόγραμμα που περιείχε ομιλίες, διαλέξεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις κ. α. Παράλληλα, στην πλήρη σκιαγράφηση του εικαστικού τοπίου συνέβαλαν οι φορείς, τα μουσεία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που συμμετείχαν στην Art-Athina με ειδικά περίπτερα.

Στο ζωηρό πνεύμα της “Art-Athina” συνέβαλε η θετική ενέργεια που μετέδωσαν οι 800 συνολικά καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη φετινή εικαστική γιορτή, παρουσιάζοντας έργα από το σύνολο των μέσων έκφρασης: ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο και κατασκευές.

Ειδικότερα, οι 41 γκαλερί από 13 χώρες παρουσίασαν έργα που στοιχειοθέτησαν τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης εικαστικής ταυτότητας, παρουσιάζοντας μία αντιπροσωπευτική εικόνα της σύγχρονης εικαστικής πραγματικότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος, η θεσμική ανταπόκριση της πολιτείας στη διοργάνωση ήταν καθοριστική. Για πρώτη φορά στη μακρόχρονη πορεία του θεσμού εγκαινίασε τη διοργάνωση η Α.Ε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κύριου Νίκου Ξυδάκη και του Δημάρχου Αθηναίων κύριου Γιώργου Καμίνη την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Τιμώμενος Συλλέκτης της 20ης Art-Athina ήταν ο Δάκης Ιωάννου, ιδρυτής Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ. Η  διαδραστική εγκατάσταση του εικαστικού Νίκου Nαυρίδη με τίτλο “Αναπνοή” (Breath) υποδεχόταν του επισκέπτες της Art-Athina και τους οδηγούσε στην καρδιά της έκθεσης.

Η εικαστική αντανάκλαση της εποχής σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο διαμορφώθηκε στο Platforms Project @ Art-Athina 2015 σε επιμέλεια Άρτεμις Ποταμιάνου. Το πρόγραμμα για τρίτη χρονιά χαρτογραφεί την εικαστική δράση όπως αυτή παράγεται μέσα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών. Φέτος συμμετείχαν 48 πλατφόρμες από 15 χώρες τις οποίες επανδρώνουν συνολικά 700 καλλιτέχνες. Ένα σύνολο που δημιούργησε το περιβάλλον μίας ομαδικής εικαστικής μέθεξης με συλλογικό χαρακτήρα αναζητούν με τις ομάδες τους λύσεις στα εικαστικά τους ερωτήματα. Τιμώμενη χώρα του αφιερώματος ήταν η Ολλανδία.