Ο Juan Rodriguez γεννήθηκε στον μακρινό Παναμά, υπήρξε σκλάβος μέχρι που κατάφερε να ξεφύγει από τον ζυγό του και να δημιουργήσει αυτό που πάντα ονειρευόταν: ένα δικό του μπαρ που θα του θυμίζει την πατρίδα του αλλά θα τον κρατάει και μακριά από αυτή αφού βρίσκεται στην Αθήνα, στην περιοχή του Ψυρρή και στον δρόμο της Παλλάδος.
Ο Juan Rodriguez δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, είναι ένα δημιούργημα της φαντασίας δύο ανθρώπων που αποφάσισαν να ενώσουν τις εμπειρίες τους στον τομέα της εξόδου και τις φρέσκες ιδέες τους προκειμένου να φτιάξουν μαζί κάτι καινούριο, έναν all day προορισμό εξόδου. Η Αρμελίνα Αντωναροπούλου (The 7 Jokers) και ο Κώστας Λούκας (Παλιάτσος) έπλασαν τον οικοδεσπότη από την Κεντρική Αμερική κι έδωσαν στον νέο τους χώρο τον υπότιτλο Compañia de Bebida.
Το νέο μπαρ του Ψυρρή είναι εντυπωσιακό όλες τις ώρες της μέρας, οι τζαμαρίες το φωτίζουν διακριτικά το πρωί και τα παλιομοδίτικα φώτα του χαμηλώνουν αρκετά για να συμβαδίσουν με τις βραδινές ώρες.
Η ιδιαίτερη αισθητική του Άλεξ Πετράκη και της Βίβιαν Δημητρακοπούλου (Belle Amie, Monsieur Cannibale, Noel, Upupa Epops), εξυπηρετεί τον αποικιοκρατικό χαρακτήρα, την ιστορία που αφηγείται το μπαρ. Από τα ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους μέχρι τους πολυελαίους, τίποτα δεν μπήκε έτοιμο στο μαγαζί παρά φτιάχτηκε από την αρχή και στο χέρι.
Η λίστα των cocktail (από 7 έως 9 ευρώ) χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε πιο εύκολα αυτό που ταιριάζει στη διάθεση, τις γεύσεις σας ή στο πιάτο που ενδεχομένως έχετε παραγγείλει.
Στην κάρτα λοιπόν που έχει δημιουργήσει ο Σπύρος Αναγνώστου και στην κατηγορία punches θα βρείτε μια δική του συνταγή για sangria (με μείγμα ρουμιών από την Καραϊβική, σιρόπι κανέλας, πορτοκάλια και μήλα), άλλη μία με sherry oloroso και μείγμα τριών παλιωμένων βερμούτ αλλά και το El diablo με λευκή και παλιωμένη τεκίλα που αναμειγνύονται σε βαρελάκι δρυός, με λικέρ από φραγκοστάφυλα, σιρόπι λάιμ και τζιτζιμπύρα.
Το κλασικό negroni, μια ελληνική εκδοχή του με χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς και ένα old fashioned βρίσκονται στην ενδιαφέρουσα κατηγορία pre – bottled cocktails, στα τρία προ-εμφιαλωμένα δηλαδή ποτά που περιέχουν από δύο έως τρία αποστάγματα και παλαιώνονται σε βαρελάκια δρυός, δηλαδή μπροστά σας, αν ρίξετε μια προσεκτική ματιά στη μπάρα θα τα δείτε.
Η πιο εκτενής κατηγορία είναι η twisted classics και πειραματίζεται με συνταγές όπως είναι το lococo tici με ρούμι αρωματισμένο με μπαχαρικά και ρούμι υψηλών αλκοολικών βαθμών από τα Μπαρμάντος, λικέρ μπανάνας κρέμα καρύδας και χυμό λάιμ, μια πιο αρωματική εκδοχή του gin basil smash αλλά και το flat white martini με βότκα, irish cream λικέρ και καφέ εσπρέσο. Αν πάλι θέλετε να πιείτε ένα σκέτο ποτό, η κάβα του είναι πολύ καλά ενημερωμένη και διαθέτει ποικιλία σε ετικέτες.
Ο Διονύσης Παπανικολάου δημιούργησε πιάτα κατάλληλα να καταναλωθούν σε μπάρα, γι’ αυτό και σερβίρονται έως τις 2:00. Στην κάρτα της κουζίνας θα βρείτε προτάσεις για πρωινό, δύο burger και δύο πίτσες (από 7 ευρώ), σαλάτες (από 8 ευρώ) όπως η ζεστή από baby ρόκα, σπανάκι, φιλέτο μοσχαρίσιο, ντοματίνια cherry, λιαστή ντομάτα, φλοίδες παρμεζάνας και καραμελωμένο βαλσάμικο, κρύα πιάτα (από 13 ευρώ) όπως αυγοτάραχο με μπλινίς, φρέσκο βούτυρο και μαρμελάδα από βιολογικό σύκο, ταρτάρ σολομού και κιτρινόπτερου τόνου, καρπάτσιο τόνου και καρπάτσιο μόσχου αλλά και ζεστά πιάτα (από 4,50 ευρώ) όπως η ντοματόσουπα, οι ταλιάτες και συνταγές βασισμένες στο κοτόπουλο.
Στα γλυκά (από 4,50 ευρώ) θα βρείτε, ένα πειραγμένο μιλφέιγ, ένα σορμπέ λουκούμι τριαντάφυλλο, έναν λευκό κορμό χωρίς βούτυρο και σπιτικά παγωτά με βιολογικό γάλα μεταξύ άλλων.
Στο μπαρ που θέλει να γίνει κλασικό, οι μουσικές είναι μαύρες μέχρι να σβήσουν τα φώτα του, τις καθημερινές στις 2:30 και στις 4:30 την Παρασκευή και το Σάββατο. Ο Juan Rodriguez σας περιμένει στον χώρο του από τις 9:00 και σας καλημερίζει με αυθεντικό θρακιώτικο καφέ στη χόβολη.