Το Void είναι μια ομάδα δημιουργικών ανθρώπων  που στοχεύουν να εξερευνήσουν τα όρια της ανεξάρτητης φωτογραφίας έχοντας ως σημείο έναρξης την Ελλάδα. Φιλοδοξεί και στοχεύει στην καταξίωση της ομάδας στον παγκόσμιο χάρτη, με συμπράξεις με άλλους φορείς και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση στις εκθέσεις δίνεται στο design το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη ταυτότητα του Void. Η φετινή σεζόν ξεκίνησε ήδη για την ομάδα, με ένα event για τα 15 χρόνια της “έντονης” γατίσιας ζωής της, με την παρουσίαση έξι Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στη οδό Νίκης 30.  

Κάλυψε το Void ένα κενό στη φωτογραφική σκηνή της Αθήνας; Σε ένα βαθμό ναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς εφηύραμε τα workshops ή τα zines, ή ότι πράγματα που κάναμε δεν είχαν γίνει στο παρελθόν από άλλους οργανισμούς. Παρόλα αυτά, το Void γεννήθηκε επειδή πιστεύαμε ότι κάτι λείπει, ίσως μια πιο αυθόρμητη και άμεση φωνή μέσα στο φωτογραφικό κόσμο. Πλέον,  οι φωτογράφοι, έχουν τη δυνατότητα, να προωθήσουν και να εκδώσουν τη δουλειά τους πιο γρήγορα και με λιγότερο κόστος.

Ξεκινήσατε τη χρονιά με ένα event που ονομάστηκε Void. 15 cat years. Πως προέκυψε ο τίτλος; Είχαμε έναν πραγματικά γεμάτο και έντονο χρόνο, και γι’αυτό ψάχναμε ένα τίτλο που να περιέχει αυτές τις έννοιες. Παράλληλα, ψάχναμε κάτι που δεν θα είναι σοβαροφανές ή στημένο, κάτι πιο κοντά στη δική μας φωνή, οπότε η ιδέα πίσω από τον τίτλο, σχετίζεται με τη σύγκριση ενός ανθρώπινου χρόνου με 15 ολόκληρα χρόνια “έντονης” γατίσιας ζωής. Επίσης, αγαπάμε τις γάτες.

 Τι θα δούμε τη χρονιά που μας έρχεται στο Void; Στόχος είναι να κρατήσουμε αυτό τον αυθόρμητο και οργανικό χαρακτήρα στο μέγιστο. Αυτή την περίοδο κάνουμε έναν απολογισμό στο τι λειτούργησε και τι όχι τη χρονιά που μας πέρασε. Γι’αυτό, θέλουμε να εστιάσουμε περισσότερο στις εκδόσεις και στα πειραματικά project όπως το Impromptu (πραγματοποιήθηκε στη Σικελία τον Σεπτέμβριο του 17) ή το Battlezine (θα επαναληφθεί τους επόμενους μήνες). Αυτές τις μέρες έχουμε ένα workshop με τους Akina Books, έναν εκδοτικό από την Ιταλία. Τον Νοέμβριο, θα συμμετέχουμε σε 2 διεθνή εκδοτικά fairs, το Polycopies στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Paris Photo και το Lisbon’s Photobook Fair στην Πορτογαλία. Θα παρουσιάσουμε μία έκθεση στο χώρο του Void το Νοέμβριο- Δεκέμβριο ενώ αρκετά zines και 2 βιβλία θα ολοκληρωθούν μέχρι το φθινόπωρο του 2018.

Ποια είναι η άποψη σας για τη φωτογραφική σκηνή της Αθήνας; Ο φωτογραφικός κόσμος στην Ελλάδα έχει μια βαθιά εκτίμηση στην documentary φωτογραφία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν παρουσιάζονται και άλλα πράγματα. Επειδή όμως η έννοια του συλλέκτη δεν είναι τόσο αναπτυγμένη, δεν υπάρχουν τόσες γκαλερί για να εκτεθούν όλα αυτά που παράγονται. Κάτι που κάνει πολλά από αυτά να μένουν κρυμμένα από το ευρύτερο κοινό. Είναι σημαντικό για το τοπικό φωτογραφικό οικοσύστημα να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες. Και έχουμε μερικές, όπως τα: Aldebaran, Depression Era, Phases, Athens Photo Festival, Med photo, Whitelight, Float, Can gallery, Atopos. Όσο δεν υπάρχει αναπτυγμένη αγορά είναι σημαντικό τέτοιες προσπάθειες να υποστηρίζονται.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να γίνουμε μια υγιής, τροφαντή, χνουδωτή και ηλικιωμένη γάτα.