Η τρίτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, είναι μια ταινία για τη χαμένη αξιοπρέπεια, τη λύτρωση και τα μυστικά που κρύβουν οι βάλτοι.

Μετά την Έκρηξη και τη Χώρα Προέλευσης, η νέα ταινία του σκηνοθέτη παρακολουθεί δυο γυναίκες, μια αστυνομικό, πρώην στέλεχος της αντιτρομοκρατικής, και μια εργάτρια σε ένα εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Όταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, θα αρχίσουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους. 

Η ταινία που είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Σουηδίας έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2019, ενώ έχει προβληθεί σε πολυάριθμα ακόμη φεστιβάλ. 

Για το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, ο Τζουμέρκας ξανασυνεργάζεται με τις πρωταγωνίστριες της Έκρηξης και της Χώρας Προέλευσης αντίστοιχα, στους δύο κεντρικούς ρόλους, την Αγγελική Παπούλια και τη Γιούλα Μπούνταλη, ενώ γύρω τους τη σκοτεινή κοινότητα της πόλης ερμηνεύει ένα σπουδαίο επιτελείο ηθοποιών:  Χρήστος Πασσαλής, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Φιλίνη, Κρίστιαν Κουλμπίντα, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Μιχάλης  Κίμωνας, Θάνος Τοκάκης, Λαέρτης Βασιλείου, Άλκηστις  Πουλοπούλου και η Κατερίνα Χέλμη.  

https://www.youtube.com/watch?v=lN-gviNYo8E&feature=youtu.be

Το σενάριο της ταινίας έγραψαν ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη στην τρίτη τους κινηματογραφική συνεργασία, ενώ τη  διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο βραβευμένος με το Sven Nykvist Cinematography Award Πέτρους Σιόβικ.

Στο πρωτότυπο σάουντρακ της ταινίας συμπράττουν τρεις ετερόκλητοι καλλιτέχνες: ο Σουηδός Jean-Paul Wall  (Βασικός Ύποπτος), οι σταθεροί συνεργάτες του Τζουμέρκα drog_A_tek και ο Φοίβος στην πρώτη του συμμετοχή σε κινηματογραφική ταινία.   

Η Μαρία Δρανδάκη, παραγωγός όλων των ταινιών του Τζουμέρκα, υπογράφει την παραγωγή για τη Homemade Films, σε συμπαραγωγή με τους Τίτους Κρέγιενμπεργκ, Έλεν Χάβενιθ και Ούλε Βίρενχεντ από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία αντίστοιχα. Τις διεθνείς πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει η New Europe Sales.

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών βρίσκεται ήδη στις αίθουσες και μπορείτε να πάρε μια πρώτη γεύση από ένα φωτογραφικό οδοιπορικό της ταινίας:

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών προβάλλεται στις αίθουσες από την Strada Films.