12038776_953213864738579_5547984486754071994_o

Με το τελευταίο τους άλμπουμ, Eclipse να σηματοδοτεί για τους Film μία απρόσμενη μα τελικά απολύτως ευπρόσδεκτη (όπως όλες οι ωραίες εκπλήξεις) στροφή στα «βαθιά synths» (ξέρετε, αυτά που μόλις τα ακούς σκέφτεσαι τη χρωματική παλέτα του Drive) δεν είναι να απορείς που ο Δημήτρης Μπόρσης θα ήθελε να παίξουν στην κηδεία του οι Air. Οι ίδιοι, πάντως, το Σάββατο θα ανέβουν στη σκηνή της Death Disco, μετά τους Μέντα (που έχουν επίσης κάνει στροφάρα στον ήχο τους) για ένα – όπως λένε οι ίδιοι – analog synth session. Μη νομίζετε, στην ψυχή όλοι αναλογικοί είμαστε.

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Metallica — ...And Justice for All, το βρώμικο 89 από το Happening, δημοσία δαπάνη.

Ποιος είναι ο τελευταίος; Blonde Redhead — Barragán.

Ποιοι είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Vangelis — Chariots of Fire γιατί είχα δανειστεί από φίλο, αργότερα αγόρασα νέα κόπια και τώρα το έχω διπλό. Δεν έχω σε βινύλιο: Kraftwerk — Computer World, Smashing Pumpkins — Adore το μονοφωνικό.

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Vanilla Fudge — You just keep me hanging on. Vangelis — Chariots of Fire.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Radiohead, Θέατρο Λυκαβηττού, Ιούνιος 2000.

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Mgmt – “Time to Pretend”. Gesaffelstein – “Pursuit”. Siriusmo – “Nights Off”

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Air – “Tropical Disease”.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο David Bowie. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Αν πιάνει την κουβέντα με την παρέα του κατα τη διάρκεια της συναυλίας.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; David Bowie.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Καμία.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερό σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Björk – “Pluto”.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Gesaffelstein – “Aleph”.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. 6) Για να ξεκινήσω να ακούω λίγο νωρίτερα Cure. 7) Για να μάθω νωρίτερα την Electroharmonix. 8) Για να αγοράσω ξανά το ντεμπούτο τους με το original εξώφυλλο που το έχω χάσει.

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Οι Air. 

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Θα περιμένω την Kazu Makino, αν δεν την βρω. 

Είναι τέλικα ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Όχι γιατί God Save the Queen αλλά The Queen is Dead.


Σάββατο 3/10, Death Disco, Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή. Είσοδος: €5. Doors Open 21:30. Menta 22:15. Film 23:15