Ο Στάθης Καλατζής “στροφάρει δίσκους” πάνω κάτω μια δεκαετία και αν δεν τον έχεις μάθει σήμερα, αυτό μάλλον οφείλεται όχι στο ότι απλώς δεν σου πολυαρέσει το techno (και τα συμπαρομαρτούντα αυτού), αλλά ότι μάλλον δεν σου αρέσει να βγαίνεις από το σπίτι. Ποτέ δεν είναι αργά. Άντε, τι περιμένεις.

pop_statik_1
Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Νομίζω ότι το αρχικό διάστημα αγόραζα όποτε μπορούσα cds, αλλά ο πρώτος δίσκος που πήρα ήταν το SL2 – On a ragga tip εκεί γύρω στις αρχές Γυμνασίου, με είχε φιλέψει η συγχωρεμένη η γιαγιά μου.

Ποιος είναι ο τελευταίος; Μια φοβερή νέα κυκλοφορία στην Giegling ονόματι Αteq/EdwardG**G***G, το αγαπώ αυτό το label, πάντοτε δίνει μεγάλη σημασία και στο packaging ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυσκολίες που προϋποθέτει μια κυκλοφορία βινυλίου αυτές τις ημέρες.

Ποιοι είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Σίγουρα η  κάθε περίοδος έχει τα της μοδός της αλλά έχω μια στοίβα από “ελαφρολαϊκά” electroclash 12”s  που τα χαρίζω σε όποιον στείλει μήνυμα ευθύς αμέσως. Όσο για το δεύτερο σκέλος, το γεγονός ότι δεν έχω αξιωθεί να παραγγείλω τα Ο.S.T.s της ορίτζιναλ Star Wars τριλογίας (μόνο αυτή υπάρχει άλλωστε) με ξεπερνά.

pop_statik_3

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Δεν ψειρίζω δίσκους φίλων, αμαρτία.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Δεν θα έλεγα ότι είμαι ο ορισμός του συναυλιακού τύπου (ξέρω υπέπεσα σε  popaganda αμάρτημα τώρα) αλλά δεν έχω πάει σε ΤΟΣΕΣ πολλές που να έχει  σημασία το ποια ξεχωρίζει από αυτές. Απόλαυσα όμως αρκετά τους Kyuss στην πρόσφατη επίσκεψή τους.

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Νine Inch Nails – “Closer”. Tα καλύπτει όλα και με το παραπάνω.

http://youtu.be/PTFwQP86BRs

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Υπάρχει ένα πολύ ιδιαίτερο podcast series της Pluie Noir στο Soundcloud που κάνει θαύματα – file under surreal, mildly dronish, classical, O.S.T., υπέροχα πρωινά (και όχι μόνο) cocktails.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο David Bowie. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Τι κάνω εγώ σε μία σκηνή έτοιμος για συναυλία;

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; David Bowie. Επειδή.

pop_statik_2

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Πέραν του χαβαλέ ποιος ορίζει τι εστί “κανονική” ζωή τέλος πάντων;

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Αphex Twin – “Come to daddy”.

http://youtu.be/rbR7hs4uFo8

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Mινιμαλιστικά εξωστρεφές  techno.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Την κουρτίνα νούμερο 5. Από όλους τους προαναφερθέντες οι Joy Division είναι     η μόνη μπάντα που θα μπορούσα να πω ότι έχει παίξει τον ρόλο της στην διαμόρφωση του μουσικού μου γούστου.

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Για κάποιο λόγο αμφιβάλλω ότι ο Photek θα έπαιζε live μια ορχηστρική εκτέλεση του “Ni ten ichi ryu” όποτε θα αναφέρω και πάλι τους Nine Inch Nails που είναι και πιο πιθανό σενάριο (not).

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Χμ. Αυτή η μεγάλη μπάντα γιατί είναι απαραίτητα στον ουρανό; Παίρνοντας ως θεωρητικό δεδομένο ότι υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός, τότε τα περισσότερα μέλη της είναι μάλλον στην κόλαση.

Είναι τέλικα ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Όχι.

Απόψε, Παρασκευή, ο Mr. Statik θα παίξει στο Club Division, της Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο θα παίξει για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν στο “δεύτερο σπίτι” του, six d.o.g.s, μαζί με τον φοβερό και τρομερό και εκ Φρανκφούρτης ορμώμενο Roman Fluger, καλεσμένοι αμφότεροι του Red Bull Music Academy.