ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Με τους Vinyl Suicide θα ταξιδέψουμε σε Stray Asteroids

Λίγο πριν το live τους στη Death Disco την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου μας παρουσιάζουν 10 τραγούδια ως ως references για την ενορχήστρωση, ηχογράφηση και μίξη του νέου τους δίσκου.

Οι Vinyl Suicide ολοκλήρωσαν την παραγωγή του δεύτερου album μας με τίτλο Stray Asteroids το οποίο περιέχει 10 κομμάτια. Στην δημιουργία του album  έχουν συμβάλει φίλοι της μπάντας, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην σύγχρονη ελληνική indie pop και rock σκηνή: H παραγωγή, η μίξη και το engineering του album είναι του Βασίλη Νισσόπουλου [Whereswilder, Daphne and the Fuzz (PR)], ενώ τα synths του δίσκου έχουν ηχογραφηθεί από τον Ορέστη Μπενέκα (The Cave Children, Σtella, Παύλος Παυλίδης & B-Movies).

Μέσα από το Stray Asteroids έχει ήδη κυκλοφορήσει το κομμάτι Mad Love ως προπομπός και πρόγευση της επερχόμενης επίσημης κυκλοφορίας.

https://www.youtube.com/watch?v=xX9gD5AlWJE&feature=youtu.be

Στα πλαίσια δημιουργίας του Stray Asteroids, μαζί με τον παραγωγό μας, Βασίλη Νισόπουλο, επιλέξαμε συγκεκριμένα κομμάτια ως references για την ενορχήστρωση, ηχογράφηση και μίξη του δίσκου. Τα παρακάτω 10 πιθανόν να ήταν τα πιο επιδραστικά και με χαρά τα μοιραζόμαστε μαζί σας:

Warpaint – Keep it healthy

Οι πρώτες ιδέες για το νέο μας άλμπουμ γεννήθηκαν δοκιμάζοντας riff και μελωδίες πάνω σε ρυθμικά επηρεασμένα από το drumming της απίθανης Stella Mozgawa των Warpaint. Μας έδωσε πνοή για νέο ξεκίνημα.

MGMT – Me and Michael

Κυκλοφόρησε την περίοδο που κάναμε το pre-production του άλμπουμ. Περιέχει όλα όσα είχαμε στο μυαλό μας σχετικά με τους ήχους και την ατμόσφαιρα των πλήκτρων.

Radiohead – Where I end you begin

Σημείο αναφοράς για το flow και την καλλιτεχνική παράνοια του. Μας βοήθησε στη προσπάθειά να βγούμε λίγο έξω από την ζώνη ασφαλείας μας.

Florence and The Machine – Howl

Δεν είναι κρυφό ότι πάντα μας άρεσε ο τρόπος που τραγουδάει η Florence. Ό,τι μπορείς να «κλέψεις» από αυτή μόνο σε καλό μπορεί να σου βγει!

Tame Impala – Music to walk home by

Ο Kevin Parker φαίνεται πως έχει βρει την συνταγή της επιτυχίας!  Όταν αποφασίζεις να κυκλοφορήσεις ένα pop άλμπουμ σήμερα, είναι απαραίτητο να παρακολουθείς όλα όσα κάνει αυτός ο τύπος.

Joy Division – Dead souls

Υπάρχει μια dark αισθητική που αιωρείται μόνιμα πάνω από τα κομμάτια μας. Αυτό οφείλεται σε γκρουπ όπως οι Joy Division. Έχουμε μεγαλώσει με τα κομμάτια τους. Είναι στον σκληρό δίσκο του μυαλού μας!

The CureCharlotte sometimes

Για τους ίδιους λόγους με τους Joy Division. Στο συγκεκριμένο κομμάτι μας ενθουσιάζει η minimal προσέγγιση.

Depeche Mode – Strange love

Απίθανος ήχος και φανταστικό songwriting! Επιστρέφουμε στα μουσικά μας βιώματα, ως σταθερή πηγή έμπνευσης.

Mac DeMarco – On the level

Δεν γινόταν να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα και το flow του. Πολύ όμορφη και minimal παραγωγή.

Alt-J – Tessellate

Τελευταίο και φαρμακερό! Το ακούσαμε πολύ στα recording sessions και χρωμάτισε την παραγωγή του άλμπουμ.

Vinyl Suicide, opening act: Project Uncut, Death Disco, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, 21:30. 
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.