Πες μας λίγα λόγια για το νέο σου album “The calm before”. Aποτελεί μια συνέχεια των προηγούμενων ή είναι για σένα κάτι εντελώς διαφορετικό;

Το  “The calm before” είναι ένα ακόμη βήμα για μένα πάνω στο μονοπάτι  προς την κατεύθυνση που ταξιδεύω. Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κάποιος σχεδιασμός σε ό,τι δημιουργώ. Απλώς  συνεχίζω να κάνω ό, τι προκύπτει εντελώς φυσικά. Είναι το δεύτερο άλμπουμ σε συμπαραγωγή με τον David Chalmin και νομίζω ότι πραγματικά έχουμε βρει πια το δρόμο μας.

Η φωτογραφία του στο εξώφυλλο του άλμπουμ είναι του Ion (Γιάννη Παπαϊωάννου). Γιατί έκανες αυτή την επιλογή; Πόσο σχετίζεται η φωτογραφία με τo ύφος του συγκεκριμένου άλμπουμ; Είναι η ηρεμία πριν την καταιγίδα;

Στην πραγματικότητα πάντα σχεδίαζα να χρησιμοποιώ φωτογραφίες με θέμα τον ουρανό, τις οποίες είχα τραβήξει ο ίδιος αλλά η ποιότητα των φωτογραφιών της κάμεράς μου είναι πολύ χαμηλή. Ένα βράδυ, σε ένα πολύ γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης η εικόνα του Γιάννη εμφανίστηκε στο timeline μου. Τον ρώτησα αμέσως αν ήταν δική του και αν θα μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω και αυτός πολύ γενναιόδωρα συμφώνησε να μου την παραχωρήσει.

Cover_MattElliott_TheCalmBefore_1500x1500_RVB300dpi

Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σου;

Είναι δύσκολο να περιγράψω τη μουσική μου, είμαι πολύ κοντά σε αυτή, είναι “λυπημένο” folk υποθέτω…

Διάβασα πώς το “The allegory of the Cave”  αναφέρεται στην αλληγορία του Σπηλαίου του Πλάτωνα. Θα πρότεινες σε έναν έφηβο να διαβάσει την Πολιτεία του Πλάτωνα; 

Ναι, σίγουρα θα το πρότεινα. Ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης σκέψης για τη φιλοσοφία και αισθητική προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα. Κάποιες ιδέες θα ζουν για πάντα!

Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο ως Third Eye Foundation;

Ναι έχω αρχίσει να ετοιμάζω ένα καινούριο project ήδη από τον Ιανουάριο.

Ζεις στη Γαλλία. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Aυτή την περίοδο ζούμε την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής και συγχρόνως έχουμε τόσους αβοήθητους πρόσφυγες..

Στην Ευρώπη υπάρχει πια τρομερή πόλωση. Είναι αρκετά τρομακτικό.. Την ίδια στιγμή  η δεξιά ενισχύεται αλλά το ίδιο συμβαίνει και με την αριστερά. Η άνοδος του Bernie Sanders και Jeremy Corbyn είναι μια μικρή αχτίδα ελπίδας στο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται. Ζούμε σε ενδιαφέρουσα εποχή..

Τι να περιμένουμε στα gigs σου στην Ελλάδα; Ξέρεις φαντάζομαι ότι το ελληνικό κοινό σε εκτιμά ιδιαιτέρως..

Λοιπόν όπως πάντα …. ένας γέρος σιγά-σιγά γερνάει στη σκηνή (an old man slowly growing older on stage). Μου αρέσει να παίζω στην Ελλάδα, το μόνο πράγμα που μισώ είναι οι πτήσεις …….

MattElliott-2015-credit-Léa-Jiqqir_2
Έχοντας στις αποσκευές του το νέο του δίσκο The Calm Before, ο αγαπημένος στο ελληνικό κοινό Matt Elliot επιστρέφει στην Ελλάδα για 4 εμφανίσεις καλεσμένος της Melotron Productions και What Is It With you?
29/3 – Club Mylos, Θεσσαλονίκη, 30/3 – Monk Cafe Bar, Λάρισα, 31/3 – Hasomeri, Πάτρα, 2/4 – Death Disco, Αθήνα