ΘΕΑΤΡΟ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Λύκειο Επιδαύρου – Μέρος ΙΙ

Το διεθνές θερινό σχολείο εφαρμοσμένης μελέτης του αρχαίου δράματος, λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου.

Μετά από ένα μήνα στην Επίδαυρο και με την παρουσίαση δύο κεντρικών εργαστηρίων στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Λυκείου Επιδαύρου, του διεθνούς θερινού σχολείου αρχαίου δράματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Νέοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν για ένα ολόκληρο μήνα στον τόπο φιλοξενίας του πιο διάσημου θεάτρου της αρχαιότητας, σε μια μοναδική εμπειρία συμβίωσης και συνδημιουργίας.

Οι δράσεις του Λυκείου Επιδαύρου με φετινό θέμα Πολιτεία και Πολίτης, ολοκληρώθηκαν με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ στην πλατεία της Νέας Επιδαύρου, τόπο υπογραφής του πρώτου συντάγματος της Ελλάδος το 1822, όπου δέκα διεθνείς σπουδαστές του Λυκείου διάβασαν αποσπάσματα από το «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος» στη μητρική τους γλώσσα.

Παρουσιάζουμε εδώ υλικό από τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος (σε συνέχεια του υλικού από τον πρώτο κύκλο που δημοσιεύσαμε πριν 20 ημέρες στην popaganda) που αποτυπώνει την αίσθηση των ομαδικών δράσεων και των εργαστηρίων του Λυκείου Επιδαύρου.

Επόμενο ραντεβού 2 με 16 Ιουλίου 2019 με θέμα  Επανεφευρίσκοντας το αρχαίο δράμα στη σύγχρονη σκηνή

Περισσότερες πληροφορίες: http://greekfestival.gr/lykeio-epidayroy/    (Facebook: Epidaurus Lyceum)

Το Λύκειο Επιδαύρου, πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ.
Πραγματοποιείται σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Με την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας)

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.