ΣΙΝΕΜΑ

Στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Rojava η Τέχνη αντιτίθεται στον Πόλεμο

Tο Φεστιβάλ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο μέρος που γεννήθηκε κι έτσι ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, με σταθμό και την Αθήνα (Μικρόκοσμος, 13/11), με ελεύθερη συνεισφορά για καλό σκοπό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Rojava φέτος θα παρουσίαζε την 4η έκδοσή του, από τις 13 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2019. Μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, όμως, το Φεστιβάλ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο μέρος που γεννήθηκε, οπότε θα μεταφερθεί σε όλο τον κόσμο.

Στις 13 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, θα γίνουν προβολές σε δεκάδες χώρες (Γαλλία, Βραζιλία, Ισπανία, Πολωνία, Μεξικό, κ.α.) σε ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης του Φεστιβάλ και των κατοίκων της περιοχής. H προβολή της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμο, με ελεύθερη συνεισφορά. Θα προβληθούν μικρού μήκους ταινίες από το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που περιλάμβανε περισσότερους από 3.000 κατατεθειμένους τίτλους, αλλά και αποσπάσματα συνεντεύξεων από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, που μεταφέρουν αυτούσιο το πνεύμα που επικρατεί στη Rojava.

Από το 2015, το Rojava Film Commune, που διοργανώνει το Φεστιβάλ, εργάζεται για την επανοικειοποίηση της εικόνας, της ιστορίας, των γλωσσών και των πολιτισμών των κατοίκων της περιοχής. Παρά τις συγκρούσεις και τον πόλεμο στη Συρία, το Φεστιβάλ επιμένει να αγωνίζεται για την κοινωνική ανασυγκρότηση της περιοχής και τον εκδημοκρατισμό της τέχνης. Η επιλογή της 13ης του Νοέμβρη δεν είναι τυχαία. Γιορτάζει τη μνήμη των 280 παιδιών που πέθαναν στη φωτιά του Κινηματογράφου του Amude, τη δεκαετία του ’60.

Στις 13 Νοεμβρίου 2019, βοηθήστε συμμετέχοντας με την παρουσία σας στην ελληνική έκδοση του Φεστιβάλ. Η είσοδος στην εκδήλωση πραγματοποιείται με ελεύθερη συνεισφορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Rojava Film Commune για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Rojava
Πληροφορίες:
Ημερομηνία – 13/11/2019
Ώρα  – 22:30
Κινηματογράφος Μικρόκοσμος,  Συγγρού 106, Αθήνα
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.