Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
05.12.2025

Πολίτες αφήνουν λουλούδια στο μνημείο των θυμάτων των Τεμπών

Στο σημείο βρέθηκε και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Πολίτες αφήνουν λουλούδια στο μνημείο των θυμάτων των Τεμπών

Πολίτες, συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών καθώς και τουρίστες, βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, προκειμένου να αφήσουν λουλούδια στο σημείο που είναι γραμμένα τα ονόματα των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα για την 28η Οκτωβρίου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από το αυτοσχέδιο μνημείο, για να αποτίσει φόρο τιμής στους 57 νεκρούς της σιδηροδρομικής τραγωδίας, αφήνοντας λουλούδια.

Στο σημείο βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία νωρίτερα έφτασε στην παρέλαση συνοδευόμενη από την Αλεξάνδρα Σάντα, κόρη του αντιστασιακού Λάκη Σάντα, που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη τον Μάιο του 1941.

Σημειώνεται ότι το μνημείο περιφρουρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, ωστόσο καμία ένταση δεν παρατηρήθηκε.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2025 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.