Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
17.10.2024

Γάζα: 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει περιοχές του νότιου Λιβάνου όπου νωρίτερα έδωσε εντολή εκκένωσης στους πολίτες να απομακρυνθούν.
Γάζα: 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

Τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στην Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου φιλοξενούνταν εκτοπισμένοι, όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στο χτύπημα αυτό τραυματίστηκαν επίσης δεκάδες άνθρωποι, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο Μεντάτ Αμπάς, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει νερό για την κατάσβεση της φωτιάς. Δεν υπάρχει τίποτα».

Παράλληλα, τουλάχιστον ένα πλήγμα σημειώθηκε στα περίχωρα της Τύρου, παραλιακής πόλης του νοτίου Λιβάνου, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον ισραηλινό στρατό μιας εντολής προς τους κατοίκους να απομακρυνθούν από μια ζώνη στην Τύρο καθώς και από μια παρακείμενη πόλη.

Σε εικόνες της τηλεόρασης του Γαλλικού Πρακτορείου φαίνονται στήλες καπνού να υψώνονται μετά την έκκληση που απηύθυνε ο ισραηλινός στρατός στους κατοίκους μιας πολυκατοικίας που βρίσκεται στο Αλ-Χος, νότια της Τύρου, να απομακρυνθούν «αμέσως και να παραμείνουν σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων».

Εξάλλου η Χεζμπολάχ υποστήριξε σήμερα ότι κατέστρεψε δύο ισραηλινά άρματα μάχης με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους σε χωριό του νοτίου Λιβάνου στα σύνορα με το Ισράηλ.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.