Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
17.10.2024

Συρμός του Προαστιακού μπήκε στη γραμμή του Μετρό

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Hellenic Train - Σε διαθεσιμότητα το προσωπικό που εμπλέκεται.
Συρμός του Προαστιακού μπήκε στη γραμμή του Μετρό

Τρένο του Προαστιακού παραλίγο να εισέλθει στο υπόγειο δίκτυο του Μετρό στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, μετά από λανθασμένη διευθέτηση των γραμμών από τους ρυθμιστές του ΟΣΕ.

Το νέο σοβαρό περιστατικό που γεννά ερωτήματα για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων στη χώρα, συνέβη πριν από μία εβδομάδα και αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συρμός του Προαστιακού έλαβε λανθασμένη εντολή στη Δουκίσσης Πλακεντίας και βρέθηκε σε σήραγγα του Μετρό. Ο μηχανοδηγός, όταν αντιλήφθηκε το λάθος, προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη. Καθώς δεν έπαιρνε απάντηση από το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), μπήκε τελικά στη λάθος γραμμή αλλά προχώρησε με πολύ αργή ταχύτητα μέχρι να γίνει αντιληπτή η εσφαλμένη πορεία από την τηλεδιοίκηση του ΣΚΑ και μόνο τότε απάντησε ο ρυθμιστής του ΟΣΕ. 

Ο συρμός έκανε όπισθεν για περίπου 300 μέτρα για να βγει από τη σήραγγα.

Η ανακοίνωση της Hellenix Train: 

Η Hellenic Train ανακοινώνει ότι διερευνά τα αίτια του περιστατικού, που σημειώθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, κατά το οποίο συρμός του Προαστιακού παραβίασε τις ενδείξεις εισόδου στη γραμμής του ΜΕΤΡΟ στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η διερεύνηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών.

Το προσωπικό που εμπλέκεται στο περιστατικό έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η εταιρεία ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας σε όλες τις διαδικασίες της και εφαρμόζει σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης για το προσωπικό της.

Η Hellenic Train παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες όπου απαιτείται.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.