Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
04.10.2024

Κακοκαιρία Cassandra: Μεταβολή του καιρού με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του δήμου Πατρέων, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Κακοκαιρία Cassandra: Μεταβολή του καιρού με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, κατά τις απογευματινές ώρες από τα βορειοδυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα μετά το μεσημέρι ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν σε τμήματα της Ηπείρου και των υπολοίπων Επτανήσων και ενδεχομένως σε περιοχές της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι αύριο το πρωί, Σάββατο 5 Οκτωβρίου, τοπικά ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, σε τμήματα της Θεσσαλίας και πιθανότατα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Μέχρι αύριο το μεσημέρι τα φαινόμενα στα δυτικά θα επιμείνουν και θα επεκταθούν σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του δήμου Πατρέων

Σε 24ωρη επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί από σήμερα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου έως και αύριο Σάββατο 5 Οκτωβρίου η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Δήμο, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη «λόγω των έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων, που σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένονται στην περιοχή μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή, μέχρι τις απογευματινές ώρες, αύριο Σάββατο, 5 Οκτωβρίου».

Παράλληλα, ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις και να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτια τους δεν είναι φραγμένα και πως οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.