Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
03.10.2024

Λίβανος: Δύο Βέλγοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από το πλήγμα του Ισραήλ στο κέντρο της Βηρυτού

Οι δυο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν την ώρα του ρεπορτάζ για τον ισραηλινό βομβαρδισμό σε κέντρο παροχής βοήθειας της Χεζμπολάχ.
Λίβανος: Δύο Βέλγοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από το πλήγμα του Ισραήλ στο κέντρο της Βηρυτού

Δύο δημοσιογράφοι του βελγικού τηλεοπτικού δικτύου VTM τραυματίστηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στη Βηρυτό ενώ κάλυπταν ισραηλινό πλήγμα στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, εν μέσω σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μέσο ενημέρωσης.

Ο πολεμικός ανταποκριτής Ρόμπιν Ραμάκερς, που υπέστη “κατάγματα στο πρόσωπο”, και ο εικονολήπτης Στιν Ντε Σμετ, που τραυματίστηκε στο πόδι, νοσηλεύονται.

Το μέσο ενημέρωσης όπου εργάζονται κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί τους τηλεφωνικά και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος του ομίλου DPG Media, στον οποίο ανήκει το VTM και η φλαμανδική εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκαν δεν είναι προσώρας γνωστές.

Η DPG Media εξήγησε πως οι δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν “ενώ ήθελαν να κάνουν ρεπορτάζ” για έναν βομβαρδισμό που έπληξε στη διάρκεια της νύχτας το κέντρο της Βηρυτού.

Ισραηλινό πλήγμα σε ένα κέντρο άμεσης βοήθειας οργάνωσης που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ στο κέντρο της Βηρυτού προκάλεσε έξι θανάτους στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας καθώς η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από χερσαίες μάχες στον νότιο Λίβανο όπου οκτώ Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του εναντίον της Χεζμπολάχ, του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν, το Ισραήλ εξαπέλυσε συνολικά 17 επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας στη Βηρυτό και στα νότια προάστιά της, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου NNA.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου δήλωσε ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση των δύο τραυματιών Βέλγων υπηκόων.

Αυτή τη στιγμή περίπου 1.800 Βέλγοι βρίσκονται στον Λίβανο και οι προξενικές αρχές δηλώνουν έτοιμες να συνδράμουν στον επαναπατρισμό αεροπορικώς περίπου εκατό από αυτούς που έχουν εκφράσει την επιθυμία να εγκαταλείψουν τη χώρα, υπογράμμισε επίσης η βελγική διπλωματία.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.