Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.10.2024

Γάζα: Τουλάχιστον 21 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Το Ισραήλ σκότωσε σήμερα γυναίκες και παιδιά, βομβαρδίζοντας καταυλισμούς εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας.
Γάζα: Τουλάχιστον 21 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από τα ισραηλινά πλήγματα, ανακοίνωσαν γιατροί, καθώς εντείνονται και πάλι οι επιθέσεις του Ισραήλ, το οποίο δηλώνει ότι στοχοθετεί διοικητικά κέντρα που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε δύο ισραηλινά πλήγματα εναντίον δύο σπιτιών στη Νουσεϊράτ, έναν από τους ιστορικούς καταυλισμούς της Γάζας.

Άλλο πλήγμα εναντίον σχολείου όπου έχουν καταφύγει οικογένειες εκτοπισμένων Παλαιστίνιων στη συνοικία Τούφα της πόλης της Γάζας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι στόχος του πλήγματος αυτού ήταν μαχητές της Χαμάς που δρούσαν από διοικητικό κέντρο το οποίο είχε δημιουργηθεί σε συγκρότημα όπου παλαιότερα στεγαζόταν το σχολείο αλ Σετζάια.

Το Ισραήλ κατηγορεί συχνά τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό ως ασπίδα και πολιτικές εγκαταστάσεις για στρατιωτικούς σκοπούς, κάτι που η παλαιστινιακή οργάνωση αρνείται.

Από την πλευρά τους η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ επεσήμαναν σε ξεχωριστές τους ανακοινώσεις ότι μαχητές τους επιτέθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούσαν σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας με αντιαρματικές ρουκέτες, όλμους και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η εκ νέου όξυνση της βίας στη Γάζα σημειώνεται την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο, έπειτα από πολλά πλήγματα με στόχο την ηγεσία του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ.

Κάποιοι Παλαιστίνιοι ανησυχούν ότι η στροφή της προσοχής του Ισραήλ στον Λίβανο ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα να παραταθεί η σύγκρουση στη Γάζα, την ώρα που σε λίγες ημέρες πλησιάζει η πρώτη επέτειος από την έναρξη του πολέμου.

«Τα μάτια του κόσμου τώρα είναι στον Λίβανο, την ώρα που η κατοχή συνεχίζει να σκοτώνει στη Γάζα. Φοβόμαστε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί για μήνες, το λιγότερο», δήλωσε ο Σαμίρ Μοχάμεντ, 46 ετών, πατέρας πέντε παιδιών από την πόλη της Γάζας.

«Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο τώρα που το Ισραήλ εξαπολύει τις δυνάμεις του ανεμπόδιστο στη Γάζα, στην Υεμένη, στη Συρία, στον Λίβανο και ο Θεός ξέρει πού αλλού στο μέλλον», πρόσθεσε.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.