Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
30.09.2024

«Πυρά» από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης για τη φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η είδηση του θανάτου δυο εθελοντών πυροσβεστών, κατά τη διάρκεια της καταστροφικής φωτιάς στην Κορινθία.
«Πυρά» από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης για τη φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο

«Η μέρα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Προφανώς, πρέπει να είμαστε μετρημένοι, αλλά υπάρχει η υποχρέωση να αναδεικνύονται τα ζητήματα», ανέφερε ο προεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας την πυρκαγιά στο Ξυλοκαστρο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. «Διότι αν σβήσει η φωτιά, αν κλείσουν τα φώτα της δημοσιότητας και επιστρέψουμε στη συζήτηση για τα τρέχοντα της επικαιρότητας, θα έχουμε βάλει το ζήτημα στην άκρη και απλώς θα περιμένουμε την επόμενη καταστροφή», πρόσθεσε.

«Αυτήν την ώρα δίνουν τη μάχη με τη φωτιά εξουθενωμένοι πυροσβέστες, η Πυροσβεστική μας έχει 4.000 οργανικά κενά, το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ καθυστέρησε δύο χρόνια να ξεκινήσει -αν ξεκινούσε κανονικά θα ολοκληρωνόταν το 2025- από το 2021 και μετά έχουμε 4 εκατομμύρια καμένα στρέμματα», υπογράμμισε ο κ. Παππάς, επισημαίνοντας ότι «σε χθεσινή του ανάρτηση ο κ. Μητσοτάκης διαφήμιζε το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ» και «δήλωνε ικανοποιημένος γιατί θα παραλάβουμε πριν από την επόμενη αντιπυρική περίοδο μόνο 150 νέα οχήματα, όταν πάνω από τα μισά υπάρχοντα πυροσβεστικά είναι 20 και 30 ετών».

«Δεν είναι απλώς οι ελλείψεις. Είναι η στρατηγική επιλογή μη υποστήριξης της Πυροσβεστικής, ενώ υπήρχαν οι διαθέσιμοι πόροι και η δυνατότητα να διοχετευτούν πάρα πολλά χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Από το 2020 ως σήμερα το κόστος των φυσικών καταστροφών ανέρχεται 6 δισ. ευρώ και το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ είναι στα 2 δισ. ευρώ. Πόσο καλύτερο είναι το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν».

ΠΑΣΟΚ:  Τα μηνύματα των υποψηφίων προέδρων για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έγραψε στο X πως «η είδηση της τραγικής απώλειας δύο νέων συμπολιτών μας στην πυρκαγιά της Κορινθίας, μας συγκλονίζει». Η σκέψη μας είναι στις οικογένειές τους και στις πυροσβεστικές δυνάμεις που είναι στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου».

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών Παύλος Γερουλάνος επισήμανε: «Φθάσαμε σχεδόν Οκτώβριο και θρηνούμε νεκρούς από πυρκαγιές, είναι αδιανόητο. Το τι δεν πάει καλά στην πολιτική προστασία είναι η συζήτηση της επόμενης μέρας».

Η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «συγκλονίζει όλη τη χώρα ο θάνατος δύο νέων ανθρώπων στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν», προσθέτοντας τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας δήλωσε: «Δύο νέοι άνθρωποι, 35 και 40 ετών, έχασαν τη ζωή τους στο πύρινο μέτωπο στο Ξυλόκαστρο. Εκφράζω με μεγάλη θλίψη τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι «η σκέψη μας στις οικογένειες των δύο συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο». Υπογράμμισε επίσης, ότι «το ζήτημα των πυρκαγιών δεν είναι μια συζήτηση για «αργότερα», αλλά για χθες».

ΚΚΕ: Ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο κάνει «φύλλο και φτερό» τη μόνιμη προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «ακραίων καιρικών φαινομένων»

«Ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε τέλη Σεπτέμβρη στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, με δύο νεκρούς, αλλά και ζημιές σε σπίτια, καμμένα δάση και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κάνει για μία ακόμη φορά “φύλλο και φτερό” τη μόνιμη προπαγάνδα της κυβέρνησης περί “ακραίων καιρικών φαινομένων” και φυσικά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες στη ΔΕΘ περί “βελτίωσης χρόνο με τον χρόνο” και “μίας μόνο πυρκαγιάς που ξέφυγε στην Ανατολική Αττική”» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Χωρίς τις γνωστές κωλυσιεργίες, πρέπει τώρα να στηριχθούν οι πληγέντες και να ξεκινήσει η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών, καθώς και να ληφθούν επειγόντως μέτρα πρόληψης για τον ορατό κίνδυνο κατολισθήσεων στις καμένες εκτάσεις με τις πρώτες βροχές» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των δύο εθελοντών, που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να βοηθήσουν συγχωριανούς τους στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς».

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να βρεθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων

«Ο θάνατος δύο ανθρώπων στο Ξυλόκαστρο είναι μία συγκλονιστική είδηση. Η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο προκαλεί θλίψη και αγωνία για τους αγνοούμενους αλλά και για τους κατοίκους των έξι χωριών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Η κατάσβεση ελπίζουμε να είναι άμεση έπειτα από τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών τις προηγούμενες ώρες», σημειώνει η Νέα Αριστερά και καταλήγει:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους των δύο συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να βρεθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων, να αποτιμήσει τις ζημιές στις δασικές εκτάσεις και τις ιδιωτικές περιουσίες, όπως και να προβεί το συντομότερο σε μέτρα αποκατάστασης και αποζημιώσεων».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.