Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.09.2024

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Μάριος Σαλμάς

Διεγράφη και επίσημα ο Μάριος Σαλμάς από τη Νέα Δημοκρατία, στον απόηχο της ερώτησης των «11» για τα «κόκκινα δάνεια» των δανειοληπτών.
Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Μάριος Σαλμάς

Διεγράφη επίσημα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, αφού συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Η παραπομπή του κ. Σαλμά στην Επιτροπή αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Ο κ. Σαλμάς συνεχίζει ως ανεξάρτητος βουλευτής, τονίζοντας ότι δεν θα εγκαταλείψει αυτή τη μάχη. «Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτάκης επειδή αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, αν με διαγράφει επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, αν με διαγράφει επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής» τόνισε.

Σε ερώτηση εάν θα παραδώσει την έδρα, απάντησε: «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;».

Τι προηγήθηκε

Αφορμή για την παραπομπή του κ. Σαλμά στάθηκαν δηλώσεις του σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του περί φωτογραφικών διαγωνισμών που αφορούσαν τα κυλικεία των υπουργείων Πολιτισμού και Υγείας, με επιθέσεις στον Κωστή Χατζηδάκη, τον Αδωνι Γεωργιάδη αλλά και τη Λινα Μενδώνη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι κ. Σαλμάς ήταν στην ομάδα των 11 βουλευτών της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση προς τον Κωστή Χατζηδάκη για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ είχε ασκήσει σκληρή κριτική απευθυνόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ μετά τις ευρωεκλογές, λέγοντάς του ότι «το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας» και πως οι πολιτικές της κυβέρνησης «εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.