Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
13.09.2024

Νέο ντιμπέιτ θέλει η Κάμαλα Χάρις – Αρνείται ο Τραμπ

Συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, με τον Τραμπ να επιμένει στις ρατσιστικές δηλώσεις του εναντίον των μεταναστών.
Νέο ντιμπέιτ θέλει η Κάμαλα Χάρις – Αρνείται ο Τραμπ

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ δήλωσε χθες ότι πιστεύει πως οι Αμερικανοί ψηφοφόροι το αξίζουν να έχουν άλλη μια τηλεμαχία μεταξύ της ίδιας και του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε υποστηρικτές της σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ ξεκαθάρισε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, ότι δεν θα κάνει άλλο ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΙΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ!» έγραψε χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα Truth Social, μετά τη συμμετοχή του στην τηλεμαχία απέναντι στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο και σε δεύτερη απέναντι στην Χάρις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η προεκλογική εκστρατεία συνεχίζεται σήμερα στις ΗΠΑ με την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ να επισκέπτονται πολιτείες – κλειδί, με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων να επιμένει στη ρητορική του κατά των μεταναστών.

Θεωρητικά ο 78χρονος δισεκατομμυριούχος κατά τη σημερινή του επίσκεψη στη Νεβάδα θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της οικονομίας.

Όμως χθες Πέμπτη σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αριζόνα, που επίσης θα έπρεπε να αφορά το ίδιο θέμα, ο Τραμπ, όπως το συνηθίζει, μίλησε για διάφορα ζητήματα επιμένοντας κυρίως στη μετανάστευση, το αγαπημένο του θέμα και βασική ανησυχία των ψηφοφόρων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Στη Νεβάδα, που συνορεύει με το Μεξικό, επανέλαβε τον ψευδή ισχυρισμό του ότι Αϊτινοί μετανάστες που έχουν καταφύγει στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο κλέβουν σκύλους και γάτες για να τους φάνε.

«Ήταν μια υπέροχη κοινότητα, είναι φρικτό αυτό που συμβαίνει», κατήγγειλε ο Ρεπουμπλικάνος, κατηγορώντας χωρίς αποδείξεις μετανάστες ότι επιτίθενται σε «χήνες» ή ότι «βιάζουν νέες Αμερικανίδες».

Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί ότι, αν επανεκλεγεί, θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση προχωρώντας σε μαζικές απελάσεις.

Στο μεταξύ η Λόρα Λούμερ, γνωστή συνωμοσιολόγος της άκρας δεξιάς που έχει εμφανιστεί επανειλημμένα να συνοδεύει τον Τραμπ στις προεκλογικές του εμφανίσεις, επιτέθηκε σφοδρά εναντίον της Χάρις, η μητέρα της οποίας είναι Ινδή, γράφοντας στο Χ ότι αν κερδίσει εκείνη, ο Λευκός Οίκος «θα μυρίζει κάρι».

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί σήμερα σε μια άλλη κρίσιμη πολιτεία: την Πενσιλβάνια.

Μέχρι στιγμής η Χάρις δεν έχει απαντήσει στους ισχυρισμούς του αντιπάλου της. Όταν ο Τραμπ αναφέρθηκε στη θεωρία συνωμοσίας για τους Αϊτινούς που τρώνε ζώα συντροφιάς, η Δημοκρατική κούνησε το κεφάλι της με δυσπιστία, έχοντας μια έκφραση που δήλωνε κάτι ανάμεσα σε σοκ και έκπληξη.

Χθες η 59χρονη εκφώνησε ομιλία στη Βόρεια Καρολίνα, ακόμη μια πολιτεία κλειδί στις νότιες ΗΠΑ.

«Έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε τη σελίδα» του Τραμπ, τόνισε υποσχόμενη να υπερασπιστεί τη μεσαία τάξη και το δικαίωμα στην άμβλωση.

Η Χάρις, που εισήλθε στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν πριν δύο μήνες, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν φαβορί», καθώς οι δημοσκοπήσεις τη δείχνουν να δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον Τραμπ.

Όπως το 2016 και το 2020 το αποτέλεσμα φαίνεται ότι θα κριθεί από μερικές χιλιάδες ψήφους σε έξι ή επτά κρίσιμες πολιτείες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.