Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
13.09.2024

Νέα Συνήγορος του Καταναλωτή η Άννα Στρατινάκη

Υπέρ της υποψηφιότητας της κυρίας Στρατινάκη ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ.
Νέα Συνήγορος του Καταναλωτή η Άννα Στρατινάκη

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, για τον διορισμό της Άννας Στρατινάκη ως νέας Συνηγόρου του Καταναλωτή.

Υπέρ της υποψηφιότητας της κυρίας Στρατινάκη ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, «παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ κατά ψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά, η ”Νίκη”, η Πλεύση Ελευθερίας και οι ”Σπαρτιάτες”.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα προταθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης για να αναλάβει άμεσα αυτά τα καθήκοντα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο υπουργός στην τοποθέτησή του ενώπιον των μελών της Επιτροπής αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό της κ. Στρατινάκη, στην εμπειρία της από άλλα καίρια πόστα και στους λόγους για τους οποίους προτάθηκε για την κρίσιμη θέση της Συνηγόρου του Καταναλωτή.

Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης όπως και συνολικά η Κυβέρνηση στηρίζει με όλες τις δυνάμεις τις Ανεξάρτητες Αρχές, όπως το έχει πράξει με την Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού, την οποία ενισχύει με την έγκριση 50 νέων προσλήψεων. Το ίδιο πράττει και για τον Συνήγορο του Καταναλωτή, καθώς αποκτά ιδιαίτερο ρόλο. Μίλησε για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ρόλου του Συνηγόρου του Καταναλωτή και ικανοποίησης μιας σειράς αιτημάτων για την βελτίωση των υποδομών που έχει στην διάθεσή του.

Νωρίτερα, ο υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον απερχόμενο Συνήγορο του Καταναλωτή, Λευτέρη Ζαγορίτη, ο οποίος συνοδευόταν από την Αναπληρώτρια Συνήγορο, Βασιλική Μπώλου και τον Βοηθό Συνήγορο, Ευθύμιο Τσίγκα.

Ο κ. Ζαγορίτης κατέθεσε στον κ. Θεοδωρικάκο τον απολογισμό της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2023 και ο υπουργός Ανάπτυξης τον ευχαρίστησε θερμά για την πάρα πολύ σημαντική δουλειά που έκανε επί δέκα συναπτά έτη σε αυτόν τον πολύ σπουδαίο θεσμό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών-μελών της Επιτροπής για το ζήτημα της ακρίβειας και ειδικώς για τις τιμές των τροφίμων και των βασικών ειδών διατροφής, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι παρουσιάζεται μια εικόνα σταθεροποίησης ότι «πάει να επέλθει ηρεμία» και εξήγγειλε ότι θα υπάρξουν οσονούπω νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του θέματος ενώ θα εξεταστούν θεσμικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Ταυτοχρόνως επισήμανε ότι έχουμε το αυστηρότερο πλαίσιο σε όλη την Ευρώπη ελέγχου των τιμών ανά κωδικό ειδών διατροφής και αναφερόμενος στον πληθωρισμό των τροφίμων εξήγησε ότι είναι κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ και αν δεν υπήρχε το λάδι που έχει 4% συντελεστή βαρύτητας, τότε ο πληθωρισμός θα ήταν μηδέν. 

Η νέα Συνήγορος του Καταναλωτή ζήτησε τη θεσμική ενδυνάμωση της Αρχής και την έθεσε ως προτεραιότητά της με στόχο να μην περιορίζεται αυτή στον διαμεσολαβητικό και συμφιλιωτικό ρόλο, που σήμερα έχει, αλλά να λειτουργεί-ως “πολυεργαλείο”. Επίσης, ως μέγιστο σκοπό της, έθεσε την διαμόρφωση καταναλωτικής συνείδησης και κουλτούρας κι ενός καταναλωτικού κινήματος στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι η έννοια του “μποϊκοτάζ” είναι πολύ πίσω στην Ελλάδα σε σχέση με την Αμερική ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Δεν έχουμε μάθει να διαμαρτυρόμαστε συλλογικά», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Στρατινάκη.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.