Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.09.2024

Τήλος: Η δήμαρχος αποστόμωσε τουρίστρια που ζητούσε να πετάξουν πρόσφυγες στη θάλασσα

«Κυρία μου, αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς!»
Τήλος: Η δήμαρχος αποστόμωσε τουρίστρια που ζητούσε να πετάξουν πρόσφυγες στη θάλασσα

Στις δύο όψεις του νομίσματος του προσφυγικού αναφέρεται με ανάρτησή της η δήμαρχος της Τήλου, Μαρία Καμμά με αφορμή ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο νησί.

Σύμφωνα με την ανάρτησή της στο Facebook, 106 πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους και πάρα πολλά παιδιά κατάφεραν να μεταβούν με ασφάλεια στην Τήλο.

«Οι σκηνές που αντίκρισα προσωπικά, με διέλυσαν…» σημειώνει χαρακτηριστικά. «Άντρες, κλαίγοντας και κρατώντας αρκετοί από αυτούς τα μικρά παιδιά τους αγκαλιά, να ευχαριστούν τους λιμενικούς και να προσπαθούν να τους φιλήσουν τα χέρια… Οι άντρες του λιμενικού σώματος με περίσσια προσοχή, να σηκώνουν παιδιά και τραυματισμένους και να τους κατεβάζουν από το πλοίο. Αστυνομικοί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι εκεί καθώς και κάτοικοι του νησιού να προσφέρουν από στεγνά ρούχα, ψωμί, παπούτσια και ότι άλλο μπορούσαν στα γρήγορα να φέρουν… Δυστυχώς πολλά παιδάκια και μωρά…» τόνισε.

Όπως σημειώνει η Μαρία Καμμά, την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε μία γυναίκα – πιθανότατα τουρίστρια – η οποία ενοχλήθηκε από τις εικόνες. Μάλιστα ζήτησε από τη δήμαρχο «να πετάξουν στη θάλασσα» τους πρόσφυγες, σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια.

«Αυτή ήταν η επιθυμία της “κυρίας”! Και αρχίζει να μου κάνει μαθήματα! Πως πρέπει να κρατήσουμε τη χώρα μας και τα εδάφη μας ελληνικά, πως είμαστε χριστιανοί και “αυτοί” δεν έχουν καμία θέση εδώ! Να τους διώξουμε, να τους πετάξουν στη θάλασσα, που μας τους κουβαλάνε στα νησιά μας, εννοώντας τους άντρες του λιμενικού σκάφους που μετέφερε 106 ανθρώπινες ψυχές, αυτό ήταν το έγκλημα τους! Για αυτό νευρίασε η γυναίκα ρε παιδιά! Παρακολουθούσε τους άντρες του λιμενικού οι οποίοι βοηθούσαν τα παιδάκια να κατέβουν από το σκάφος και αυτή νευρίασε γιατί αυτά δεν μιλούσαν ελληνικά και δεν ήταν χριστιανοπουλα! Εμείς τους ευχαριστούσαμε και εκείνη μόνο που δεν τους έβρισε!» υπογραμμίζει.

«Κυρία μου, αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς!» καταλήγει η Μαρία Καμμά.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.