Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
17.08.2024

Φωτιά στο όρος Όρβηλος: Έσβησε μόνη της μετά από σχεδόν ένα μήνα. Βίντεο δείχνει πώς εξαπλώθηκε.

Νέα δεδομένα του Copernicus για τα στρέμματα παρθένου δάσους που έχουν καεί
Φωτιά στο όρος Όρβηλος: Έσβησε μόνη της μετά από σχεδόν ένα μήνα. Βίντεο δείχνει πώς εξαπλώθηκε.

Σχεδόν έναν μήνα, από το βράδυ της 18ης Ιουλίου, και σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Copernicus 12.000 στρέμματα έχουν μετατραπεί σε στάχτη. Τις τελευταίες ημέρες είχε αφεθεί στη μοίρα της καθώς κανείς δεν προσπαθούσε να την σταματήσει, σύμφωνα με καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής. Τελικά η φωτιά έσβησε μόνη της, μάλλον από βροχή, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες αφού η περιοχή είναι δύσβατη.

Η καμένη έκταση από τη φωτιά στο όρος Όρβηλος, βάσει της τελευταίας ανανέωσης από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, ανήλθε στα 12.000 στρέμματα. Η καταγραφή αυτή αφορά έως την 15η Αυγούστου 2024 στις 12:15, ώρα Ελλάδας..

Από τη συνολική καμένη έκταση των 12.000 στρεμμάτων, τα περίπου 8.900 στρέμματα κάηκαν στην περιοχή της Ελλάδας ενώ τα 3.100 στρέμματα στην περιοχή της Βουλγαρίας.

Στο παρακάτω βίντεο – animation που επιμελήθηκε μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρουσιάζεται η εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και την Πέμπτη (15/08).

πηγή 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.