Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
18.08.2024

Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Πεντέλη, Πάτημα Χαλανδρίου και Βριλήσσια με μήνυμα 112

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της πυρκαγιάς. Τρία πολύ επικίνδυνα μέτωπα σε Πεντέλη, Μαραθώνα και Γραμματικό. Η φωτιά καίει δίπλα στην Μονή Πεντέλης και πλησιάζει τον λόφο του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη, λέει αντιδήμαρχος της περιοχής.

Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Πεντέλη, Πάτημα Χαλανδρίου και Βριλήσσια με μήνυμα 112

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Εκκενώνονται η Νέα και η Παλιά Πεντέλη, το Πάτημα Χαλανδρίου και το Πάτημα Βριλησσίων με μήνυμα 112, λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Αττική.

Το μήνυμα του 112 εκδόθηκε στις 14:08 από την Πολιτική Προστασία και καλεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών να εκκενώσουν προς το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια.

Η φωτιά έχει περάσει από τον λόφο της μικρής Καλλιθέας, προς τη δυτική πλευρά του λόφου του Αστεροσκοπείου, είπε ο αντιδήμαρχος της Νέας Πεντέλης Γιάννης Ζούνης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «ανεξέλεγκτη». Ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, Λευτέρης Κοντουλάκος δήλωσε ότι η φωτιά είναι μέσα στην Πεντέλη, στα σύνορα Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, ακριβώς δίπλα στα σπίτια και στην Ιερά Μονή Πεντέλης. Όπως είπε ο ίδιος, αυτή τη στιγμή στην Πεντέλη επιχειρεί ένα ελικόπτερο, ενώ οι φλόγες απειλούν το παρθένο δάσος, ενώ ο αέρας είναι πάρα πολύ ισχυρός. Η φωτιά ξέφυγε μέσα από χαράδρα στην περιοχή της οδού Περικλέους και όπως είπε η δήμαρχος Αναστασία Κοσμοπούλου περί τις 3 το μεσημέρι, «η κατάσταση είναι μία κόλαση. Έχω παντού εστίες, φυσάει δαιμονισμένα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι εκδόθηκε τρίτο μήνυμα του 112 για τη Νέα Πεντέλη, που είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, με χιλιάδες κατοίκους. Στο 112 μάλιστα, ζητούνταν να εκκενωθεί εκτός από την Παλαιά και τη Νέα Πεντέλη και το Πάτημα Χαλανδρίου και το Πάτημα Βριλησσίων, με τους κατοίκους να οδηγούνται προς Χαλάνδρι ή Βριλήσσια. 

Η φωτιά στην Αττική μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Κυριακής, με το μέτωπό της να εκτείνεται σε περιοχή έκτασης 40 χιλιομέτρων, έχοντας περάσει από Βαρνάβα, Γραμματικό, Μαραθώνα, μέχρι την Πεντέλη.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.