Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.08.2024

Μέση Ανατολή: «Δεν θα ανεχθούμε επιθέσεις σε στρατεύματά μας» λένε οι ΗΠΑ

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ανεχθούν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών τους» που είναι ανεπτυγμένες στη Μέση Ανατολή, με φόντο την κατακόρυφη αύξηση της έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.
Μέση Ανατολή: «Δεν θα ανεχθούμε επιθέσεις σε στρατεύματά μας» λένε οι ΗΠΑ

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν διεμήνυσε χθες Τρίτη ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ανεχθούν» επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών τους που είναι ανεπτυγμένες στη Μέση Ανατολή, με φόντο την κατακόρυφη αύξηση της έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.

«Μην απατάσθε, οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν επιθέσεις εναντίον στρατευμάτων μας στην περιοχή», είπε ο κ. Όστιν, την επομένη πλήγματος με ρουκέτες σε αεροπορική βάση στο Ιράκ που τραυμάτισε επτά Αμερικανούς.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο αμερικανός υπουργός Άντονι Μπλίνκεν απαίτησε από το Ιράν και το Ισραήλ να αποφύγουν κάθε «κλιμάκωση» που θα οδηγούσε σε ευρύτερη ένοπλη σύρραξη στην περιοχή.

«Δεν πρέπει να υπάρξει ουδεμία κλιμάκωση από οποιονδήποτε που θα οδηγούσε σε ένοπλη σύρραξη. Διεξάγουμε εντατικές διπλωματικές προσπάθειες, από κοινού με συμμάχους και εταίρους μας», για να αποφευχθεί αυτό και «διαβιβάσαμε το μήνυμα απευθείας στο Ιράν. Διαβιβάσαμε το μήνυμα απευθείας στο Ισραήλ», επέμεινε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν και τους ομολόγους τους της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ και Ρίτσαρντ Μαρλς αντιστοίχως.

«Η δέσμευσή μας» στην ασφάλεια του Ισραήλ «είναι ακλόνητη», «θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε το Ισραήλ έναντι επιθέσεων τρομοκρατικών οργανώσεων ή των υποστηρικτών τους, όπως θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τα στρατεύματά μας», συνέχισε ο κ. Μπλίνκεν, αναφερόμενος προφανώς στο Ιράν και τον «άξονα της αντίστασης», συμμαχία οργανώσεων προσκείμενων στην Τεχεράνη στην περιοχή, όπως η Χεζμπολά.

Νέος ηγέτης στη Χαμάς

Το Ιράν, που κατηγόρησε το Ισραήλ για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, διαμηνύει πως θα υπάρξει «σκληρή τιμωρία» του εβραϊκού κράτους για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς και αυτήν ηγετικού στελέχους της λιβανικής Χεζμπολά, του Φουάντ Σουκρ, σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό.

Χθες ο ηγέτης της Χεζμπολά, ο Χασάν Νασράλα, διεμήνυσε εκ νέου πως θα υπάρξει ανταπόδοση εναντίον του Ισραήλ για τη δολοφονία, «όποιες κι αν είναι οι συνέπειες».

Η Χαμάς ανακοίνωσε χθες πως ο επικεφαλής της στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γιαχία Σινουάρ, από τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα για το Ισραήλ, αναλαμβάνει την ηγεσία του κινήματος.

«Ο κ. Σινουάρ ήταν και παραμένει βασικός παράγοντας που καλείται να αποφασίσει όσον αφορά τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός» στον παλαιστινιακό θύλακο, δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν, ενώ η Ουάσιγκτον ασκεί εδώ και μήνες πίεση στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να κλείσει συμφωνία.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή την ανάπτυξη στην περιοχή κι άλλων πολεμικών πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν αόρατων για τα ραντάρ F-22, για να υπερασπίσουν το Ισραήλ και τους αμερικανούς στρατιωτικούς που είναι ανεπτυγμένοι στην περιφέρεια.

Αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος και δύο βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι
Το τελευταίο 24ωρο, αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) των Χούθι και δύο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους (ASBM) οι οποίοι εκτοξεύθηκαν προς την Ερυθρά Θάλασσα από περιοχές που ελέγχουν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν υεμενίτες αντάρτες, ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Σε ανάρτηση της CENTCOM στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) αναφέρεται πως διαπιστώθηκε ότι το UAV και οι βαλλιστικοί πύραυλοι αποτελούσαν «άμεση απειλή» τόσο για τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του διεθνούς συνασπισμού, όσο και για τα εμπορικά πλοία στην περιοχή.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.