Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.08.2024

Πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου: Εκκενώνονται οικισμοί

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Νέο μήνυμα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων από Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι.
Πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου: Εκκενώνονται οικισμοί

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:15 σε περιοχή όπου κοντά υπάρχουν κατοικίες.

Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 4 ομάδες δασοκομάντος, 30 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Εν τω μεταξύ, νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη πριν λίγο καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου προς την οδό Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή Λεωφόρο.

Σημειώνεται, ότι συνολικά έχουν εκδοθεί τρία μηνύματα του 112. Συγκεκριμένα: Στις 11:25 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Λίγο αργότερα, στις 11:34, εκδόθηκε νέο 112, προκειμένου όσοι βρίσκονταν στο Μεγάλο Μετόχι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Λεωφόρο Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας, ενώ στις 12:00 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου προς την οδό Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή Λεωφόρο.

Εκτροπή της κυκλοφορίας

Την ίδια στιγμή, σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Κορωπίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή των λεωφόρων Αγίου Δημητρίου και Αθηνών – Σουνίου, Αγίου Δημητρίου και Σπάρτης, Αγίας Μαρίνας και Ταξιαρχών, καθώς και των οδών Καρπάθου – Ιθάκης, Χαραυγής – Ναυπάκτου και Χαραυγής – Σπάρτης.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.