Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.07.2024

Πόλεμος στη Γάζα: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Χαν Γιουνίς λίγο μετά την εντολή εκκένωσης – Τουλάχιστον 17 νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή εκκένωσης σε περίπου 400.000 κατοίκους της Χαν Γιουνίς και λίγα λεπτά μετά ξεκίνησε να βομβαρδίζει το ανατολικό τμήμα της πόλης.
Πόλεμος στη Γάζα: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Χαν Γιουνίς λίγο μετά την εντολή εκκένωσης – Τουλάχιστον 17 νεκροί

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στις ανατολικές περιοχές της Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, σύμφωνα με παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, λίγα μόλις λεπτά μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι σοροί παρελήφθησαν από το ιατρικό συγκρότημα Νάσερ στην πόλη, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Al Jazeera.

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να απομακρυνθούν από ανατολικά τμήματα της πόλης Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, προειδοποιώντας ότι προετοιμάζεται να «επιχειρήσει δραστικά».

Η Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα είπε ότι η ισραηλινή εντολή εκκένωσης επηρέασε περισσότερους από 400.000 ανθρώπους στις ανατολικές περιοχές της Χαν Γιουνίς.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά την έκδοση νέων εντολών εκκένωσης από ισραηλινό στρατιωτικό εκπρόσωπο στο Χ, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να φύγουν προς το κοντινό αλ-Μαουάσι, όπου, νωρίτερα αυτό τον μήνα είχε σημειωθεί επίσης επίθεση από τον ισραηλινό στρατό.

Λίγα λεπτά πριν την επίθεση στη Χαν Γιουνίς το πρωί της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, είπε στους κατοίκους των ανατολικών συνοικιών της πόλης ότι «η παραμονή σε αυτή τη ζώνη έχει γίνει επικίνδυνη», καθώς ο στρατός σχεδιάζει να απαντήσει σε επιθέσεις στις δυνάμεις του Ισραήλ από εκεί.

Ωστόσο, μόλις 15 λεπτά μετά την προειδοποίηση, ο ισραηλινός στρατός άρχισε να πραγματοποιεί τις αεροπορικές επιθέσεις του στα ανατολικά της Χαν Γιουνίς.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.