Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
17.07.2024

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Περιστερά Θέρμης και Νέα Ρόδα Χαλκιδικής

Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη Σαλμώνη Ροδόπης.
Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Περιστερά Θέρμης και Νέα Ρόδα Χαλκιδικής

Υπό έλεγχο τέθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι φωτιές που ξέσπασαν στην Περιστερά του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη και στα Νέα Ρόδα του Δήμου Αριστοτέλη της Χαλκιδικής.

Στα σημεία παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αποσύρονται καθώς οι πυρκαγιές έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Η φωτιά στην Περιστερά προκλήθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και στα Νέα Ρόδα σε χαμηλή βλάστηση.

Μαίνεται η φωτιά στη Ροδόπη

Με ανέμους οι ριπές των οποίων ανά διαστήματα αγγίζουν τα 6 μποφόρ και πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 11.45 σε αγροτοδασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στη Σαλμώνη Ροδόπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ με τη συνδρομή από αέρος πέντε πυροσβεστικών αεροσκαφών και δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων, ενώ στο έργο των επίγειων δυνάμεων κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντές και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.