Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.07.2024

Κύκλωμα εκβιαστών: Σε αναστολή υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού

Αναστολή καθηκόντων στους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού που εμπλέκονται στους εκβιασμούς καταστηματαρχών.
Κύκλωμα εκβιαστών: Σε αναστολή υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού

Tο υπουργείο Πολιτισμού, ανακοίνωσε ότι έθεσε σε αναστολή καθηκόντων υπαλλήλους που εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών σε καταστηματάρχες στην Αθήνα, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Νωρίτερα με ανακοίνωση της η Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, έθεσε σε αναστολή την κομματική ιδιότητα δύο μελών που εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Σημειώνεται επίσης ότι νωρίτερα σήμερα απεστάλη έγγραφο από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του υπουργείου.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα, ιδιώτες και υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων – μέλη εγκληματικής οργάνωσης – που φέρονται να ζητούσαν ανταλλάγματα από καταστηματάρχες, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο ή τα πρόστιμα, για παραβάσεις. Ο «τζίρος» τους ξεπερνάει, τις 700.000 ευρώ ανά έτος.

Σε αργία τέθηκαν και οι δημοτικοί υπάλληλοι που συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.