Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.10.2024

Χρυσοπράσινο γκλίτερ φασίστες στα μούτρα σας (το μουσικό διαμαντάκι του καλοκαιριού που ακούγεται στο Καλοκαίρι της Κάρμεν)

Η διασκευή του τραγουδιού «Χρυσοπράσινο φύλλο» των Μίκη Θεοδωράκη και Λεωνίδα Μαλένη, από τον Σταύρο Τσαντέ, στέκεται απέναντι σε κάθε είδους ρατσισμό, στη συνενοχή και την υποκρισία και εξυμνεί την αποδοχή και την αγάπη.
Χρυσοπράσινο γκλίτερ φασίστες στα μούτρα σας (το μουσικό διαμαντάκι του καλοκαιριού που ακούγεται στο Καλοκαίρι της Κάρμεν)

Το Χρυσοπράσινο γκλίτερ ακούγεται στην ταινία “Το καλοκαίρι της Κάρμεν”, σαν ένα δροσερό αεράκι μιας όμορφης αλλαγής. Η διασκευή των στίχων του τραγουδιού Χρυσοπράσινο φύλλο, των Μίκη Θεοδωράκη και Λεωνίδα Μαλένη, έγινε από τον Σταύρο Τσαντέ και μαζί του, στην όμορφη ταράτσα της Γεωργίας και της Φωτεινής Ηλιάδου ένα βράδυ του Ιουνίου, τραγουδούν: η Νεφέλη Φασούλη, ο Απόστολος Κίτσος, ο Μιχάλης & ο Παντελής Καλογεράκης, και η Γωγώ Δελογιάννη ενώ εμφανίζονται επίσης η Τζένη Μελαχροινού και ο Γκρέγκορυ Οικονόμου. 

Όπως λέει ο ίδιος ο Σταύρος Τσαντές, είναι ένα τραγούδι:

«Αφιερωμένο σε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Στη χαρά που έχει κάθε τι που είναι, που εκδηλώνεται και ζει ελεύθερα σε μια γη που μας χωράει ανεξαιρέτως. Το χρυσοπράσινο γκλίτερ αιωρείται στην πόλη, μπαίνει σε ρουθούνια και προκαλεί ανάταση ή αλλεργία. Ως αλλεργική αντίδραση, άλλωστε, ορίζεται η παθολογική κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός αντιδρά εχθρικά απέναντι σε αβλαβείς περιβαλλοντικές ουσίες, ενάντια σε κατα φαντασίαν απειλές·* εμφανίζει ομοιότητες με άλλες παρανοϊκές συμπεριφορές όπως ο ρατσισμός, η ομοφοβία, η τρανσφοβία κ.ο.κ.».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε τους στίχους:

“Γη της πουτανιάς της πουστιάς

Γη της ορατής αγκαλιάς

Γη της καύλας του λεσβιακού

Της αποδοχής και της αγάπης

Χρυσοπράσινο γκλίτερ φασίστες στα μούτρα σας

Γη των αγοριών με βυζιά

Γη των κοριτσιών με κοιλιά

Γη των σόλο του αυνανισμού

Των διεμφυλικών κι άφυλων όντων

Χρυσοπράσινο γκλίτερ φασίστες στα μούτρα σας

Γη του rainbow καπιταλισμού

Γη του στείρου δικαιωματισμού

Γη της μούγκας της συνενοχής

Του pinkwashing της υποκρισίας

Χρυσοπράσινο γκλίτερ φασίστες στα μούτρα σας

(*Η αναλογία με την αλλεργία είναι εμπνευσμένη από τη θεατρική παράσταση “DeadLines” της Θεανώς Μεταξά).

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yorgos Tsiantoulas (@yorgostsiantoulas)

Info: Κάμερα: Ηλίας Δούλης – Ηράκλεια Δέδε. Μοντάζ: Ηλίας Δούλης. Βοήθεια παραγωγής: Τζένη Μελαχροινού. Ζωντανή Ηχογράφηση: Σταύρος Γεωργιόπουλος. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.