Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.09.2024

«Αυγή»: Κλείνει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας

«Λουκέτο» μπαίνει στην καθημερινή έκδοση της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς.
«Αυγή»: Κλείνει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας

Κλείνει το καθημερινό φύλλο της Αυγής όπως ανακοινώθηκε σήμερα στους εργαζόμενους από τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Η κυκλοφορία του κυριακάτικου φύλλου θα συνεχιστεί κανονικά, όπως και η λειτουργία του site.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως θα ακολουθηθεί μοντέλο εξυγίανσης τόσο για το έντυπο όσο και για τον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» αντίστοιχο με το μοντέλο που θα ακολουθηθεί στο κόμμα.

Πληροφορίες από το efsyn.gr αναφέρουν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις προς το παρόν.

Οι ανακοινώσεις προς τους εργαζόμενους πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σημερινό ήταν το τελευταίο φύλλο για την καθημερινή έκδοση της ιστορικής εφημερίδας. 

Οι εργαζόμενοι έχουν συγκαλέσει συνέλευση για το απόγευμα στα γραφεία της εφημερίδας. «Μόλις μας ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, κλείνει απο ΑΥΡΙΟ το καθημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ. Ως εκ τούτου, καλούμε συνέλευση σήμερα στις 7μμ στα γραφεία της εφημερίδας, προκειμένου να οργανώσουμε τη συλλογική μας αντίδραση. Στη συνέλευση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των σωματείων μας», αναφέρεται στο κάλεσμα τους για τη συνέλευση.

ΕΣΗΕΑ: Έντονη διαμαρτυρία για την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της Αυγής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή του «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας ΑΥΓΗ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η Ένωση Συντακτών τονίζει ακόμα τα εξής:

«Αυτός ο “ξαφνικός θάνατος” αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων.

Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.