Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.10.2024

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλεσε τα κατεχόμενα της Κύπρου «κρατίδιο» λόγω «κούρασης και αϋπνίας»

«Σοβαρό σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια» η αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου.
Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλεσε τα κατεχόμενα της Κύπρου «κρατίδιο» λόγω «κούρασης και αϋπνίας»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το σοβαρό ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη το βράδυ της Πέμπτης (21/9) σχετικά με τα Κατεχόμενα στην Κύπρο και τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Αιγάλεω για την Κύπρο και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλεσε το ψευδοκράτος ως «κρατίδιο» της βόρειας Κύπρου.

Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από χρήστες των social media αλλά και του κυπριακού Τύπου, ο ίδιος έσπευσε τα ξημερώματα, να δημοσιεύσει ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυριζόμενος πως το λεκτικό ολίσθημα οφείλεται στην «κούραση και την αϋπνία».

Σημειώνεται ότι για το ολίσθημα Κασσελάκη, προηγήθηκαν και τα πυρά της συνυποψήφιάς του Έφης Αχτσιόγλου, η οποία τον είχε καλέσει να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι “κρατίδιό τους” (δηλ. των Τούρκων). Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει».

«Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωσή του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας» κατέληγε η Έφη Αχτσιόγλου.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.