Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.09.2024

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στον οικισμό Κανδήλι – Εκκενώνονται τα σπίτια

Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Μάνδρα, Μέγαρα και Λουτράκι. Έκκληση γα εναέρια μέσα απευθύνει ο δήμαρχος Μεγαρέων.
Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στον οικισμό Κανδήλι – Εκκενώνονται τα σπίτια

Μαίνεται για τρίτη μέρα η μάχη με τις φλόγες στα δύο κύρια μέτωπα που παραμένουν σε εξέλιξη, στη Δυτική Αττική και το Λουτράκι.

Εκατοντάδες πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι σε Μάνδρα, Μέγαρα, Δερβενοχώρια και Λουτράκι βρίσκονται αντιμέτωποι με αναζωπυρώσεις, ενώ η ενίσχυση και οι αλλαγές της κατεύθυνσης των ανέμων, περίπου από τις 9 το πρωί, δυσχεραίνουν το τιτάνιο έργο κατάσβεσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ρίχτηκαν εκ νέου στη μάχη τα εναέρια μέσα, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο της Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στα Δερβενοχώρια επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα, ενώ στο Λουτράκι από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Εκκενώνεται το Κανδήλι

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους Περάμου εδώ και λίγη ώρα, προκειμένου να απομακρυνθούν από τις οικείες τους, εξαιτίας της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, εκκενώνεται ο οικισμός Κανδήλι κοντά στη Νέα Πέραμο, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα κοντά στα σπίτια, και οι κάτοικοι κινδυνεύουν.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες αυτή την ώρα, προσπαθούν να απομακρύνουν τον κόσμο από τις οικείες τους.

Έκκληση γα εναέρια μέσα απευθύνει ο δήμαρχος Μεγαρέων

«Η φωτιά από την κορυφογραμμή κατεβαίνει προς κατοικημένες περιοχές» δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν μπορούν οι επίγειες δυνάμεις να σταματήσουν τη φωτιά στο δάσος» εξήγησε και ζήτησε ενίσχυση των εναέριων μέσων προκειμένου να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια.

«Δεν έχουμε εναέρια μέσα, νερό ή πυροσβέστες» καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων

«Eίχαμε φωτιές παντού και δεν είχαμε πυροσβέστες να τις σβήσουν. Aκόμα έχουμε εστίες. Δεν έχουμε νερό να τις σβήσουμε μόνοι μας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων, μιλώντας στο Open.

«Όταν η φωτιά έφτασε στο σπίτι μου, φύγαμε. Δεν υπήρχε πυροσβέστης για να δούμε ότι τουλάχιστον θα γίνει κάποια προσπάθεια. Όταν φύγαμε νομίζαμε ότι καήκανε όλα. Και μέχρι στιγμής κανείς δεν ήρθε» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι δεν ελήφθη κανένα μήνυμα από το 112.

Μεγάλες καταστροφές στη Μάνδρα – Μαίνεται η φωτιά

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στη Μάνδρα οπου η φωτιά μαίνεται, έχοντας αφήσει στο διάβα της μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, υποδομές και περιβάλλον.

Στην περιοχή υπάρχει αναζωπύρωση στην συνοικία Μελετάκι, σε μήκος δύο χιλιομέτρων και υπάρχει και μια κατασκήνωση νέων που πριν από λίγο ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης ρώτησε τους Πυροσβέστες εάν υπάρχει κίνδυνος για την κατασκήνωση. 

Αναζωπυρώσεις και νέα μέτωπα φωτιάς στη Ρόδο

Αναζωπυρώσεις εκδηλώνονται στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου, με νέο μέτωπο φωτιάς να έχει ξεσπάσει προς το χωριό Έμπονα.

Δύο μικρότερες εστίες ελέγχονται προς το παρόν από τα εναέρια μέσα, ενώ υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμος Έμπονα προς Άγιο Ισίδωρο.

Δυσκολίες προκαλεί η μορφολογία του εδάφους, ενώ επιχειρούν εναέρια μέσα με ρίψεις νερού σε δύσβατες χαράδρες.

Συγκεκριμένα επιχειρούν τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ μάχη δίνουν 102 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.