Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.10.2024

Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Καταργούνται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένας πολίτης εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, προκειμένου να μπορεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας του στο εξωτερικό.
Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Σήμερα θα αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, θα ακολουθήσει διάλογος με τα κόμματα και στόχος είναι το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής, δηλαδή στα τέλη Ιουλίου. Το νομοσχέδιο καταργεί τις προϋποθέσεις για την ψήφο των αποδήμων καθώς το σύνολο των Ελλήνων του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορεί να ψηφίζει στον τόπο διαμονής του. 

«Αναρτούμε σε δημόσια διαβούλευση έναν νόμο με ένα άρθρο, που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, έτσι ώστε όλοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της πατρίδας απ’ όπου κι αν κατοικούν» είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι περιορισμοί/προϋποθέσεις, που θεσπίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ με ευρύτατη διακομματική συναίνεση και έπρεπε να πληροί ένας πολίτης εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, προκειμένου να μπορεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας του στο εξωτερικό, ήταν να έχει μείνει συνολικά δύο χρόνια στην Ελλάδα σε χρονικό βάθος 35 ετών και να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση στην ΑΑΔΕ το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.