Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
30.04.2024

Τέμπη: Συγγενείς των θυμάτων και μηχανοδηγοί απαντούν στο παραλήρημα Μητσοτάκη περί «εργαλειοποίησης»

«Αν θεωρεί ότι είναι αθώος να άρει την ασυλία του» απαντούν οι συγγενείς θυμάτων στον Μητσοτάκη - Οργή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Τέμπη: Συγγενείς των θυμάτων και μηχανοδηγοί απαντούν στο παραλήρημα Μητσοτάκη περί «εργαλειοποίησης»

Στον πρωθυπουργό, αλλά και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που κατήγγειλαν ως «εργαλειοποίηση» της τραγωδίας των Τεμπών πριν από τις εκλογές, τόσο τη μήνυση των συγγενών των θυμάτων όσο και την απεργία των μηχανοδηγών, απαντούν ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενιδούνιας, αλλά και ο σύλλογος των οικογενειών των θυμάτων.

Με ανάρτησή του ο Κώστας Γενιδούνιας, σημειώνει ότι στην κυβέρνηση «λένε τα όσα αδιανόητα λένε και μετά τα κάνουν χειρότερα», ενώ επισημαίνει ότι η απεργία των μηχανοδηγών προκηρύχθηκε εννέα ημέρες μετά το δυστύχημα και όχι προεκλογικά.

«Λένε τα όσα αδιανόητα λένε & μετά τα κάνουν και χειρότερα.

Δεν εννοούσε λέει τους συγγενείς των θυμάτων ο κ . Μητσοτάκης αλλά απευθυνόταν στην απεργία των μηχανοδηγών, όταν έλεγε ότι εργαλειοποίειται η τραγωδία των Τεμπων (έγκλημα είναι, όχι τραγωδία).

Ας πούμε τα εξής στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

1. Οι μηχανοδηγοί προκήρυξαν απεργία για τις 30 Μαΐου, όχι μέσα στις εκλογές, ούτε λίγες μέρες πριν, αλλά 9 μέρες μετά, παροτι ο ΟΣΕ είχε δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις για τις 14/5/23 και δεν τις τήρησε! Δεν προκηρύξαμε απεργία μέσα, πριν ή κοντά στις εκλογές, γιατί ξέραμε καλά τι θα έλεγαν όσοι μας κατηγορούσαν ως συντεχνία όταν στέλναμε τα εξώδικα για την ασφαλεια της κυκλοφορίας. Εδώ δεν δέχτηκαν να συναντήσουν την Ευρωπαϊκή μας Ομοσπονδία που ήρθε στην Αθήνα αισθανόμενη την ανάγκη να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους για τον σιδηρόδρομο.

2. Κύριε Σκέρτσο, οι σιδηροδρομικοί θρηνούν 11 συναδέλφους. Μάλλον αυτό το ξεχάσατε στην δήλωση σας. Και αυτοί έχουν οικογένειες και εμείς που από τύχη δεν είμαστε στην θέση τους, νοιωθουμε ΟΡΓΗ γιατί όχι μόνο δεν μας ακούγατε αλλά μας χλευάζατε 4 χρόνια ως πολιτική ηγεσία.

Να μην εμπλέκετε λοιπόν τους εργαζόμενους στις δηλώσεις σας & προπάντων ενημερωθείτε για το πότε είναι προγραμματισμένη η απεργία μας και με ποια αιτήματα.

Αλήθεια, συμφωνεί η κυβέρνηση στην αύξηση των ταχυτήτων στα 140 χιλιόμετρα σε μη τηλεδιοικουμενα τμήματα του δικτύου; Στα οποία όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης γίνονται έργα και μπορεί να έχουμε μονές γραμμές; Μια άστοχη δήλωση διορθώνεται με μια συγνώμη. Όχι με επίθεση σε αυτούς που θρηνούν επίσης νεκρούς και προσπαθούν να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος με ασφάλεια. Αρκετά!»

Στον Κ. Μητσοτάκη και Α. Σκέρτσο απάντησε και ο εκπρόσωπος του «Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/2/2023», υπογραμμίζοντας το δικαίωμα των οικογενειών να κάνουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και επιστρέφοντας τις κατηγορίες για εργαλειοποίηση.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο ieidiseis, σημείωσε «είναι μια διαδικασία, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Είναι ο μοναδικός τρόπος που έχεις για να βρεις δικαιοσύνη: Να καταθέσεις μήνυση εναντίον αυτών που θεωρούνται υπεύθυνοι. Να παραιτηθεί από την ασυλία του και να αφεθεί στους δικαστικούς λειτουργούς να τον κρίνουν. Αν νομίζει ότι δεν είναι υπεύθυνοι οι υπουργοί του, ο ίδιος που ήξερε τόσα χρόνια τι γινόταν… Δεν το εργαλειοποιούμε εμείς, αυτοί το εργαλειοποιούν».

Αναφέρθηκε, μάλιστα, με απαξιωτικό τρόπο στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας «εγώ είμαι Καραμανλικός, για να ξέρετε. Στην οδό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μπροστά στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, δεν έχει ξαναγίνει πουθενά αυτό που συνέβη. Φώναζαν: “Μαύρο, μαύρο στον Καραμανλή – το μόνο που τ’ αξίζει είναι η φυλακή”. Υπάρχει πιο μεγάλη ντροπή από αυτό για κάποιον πολιτικό;».

Την Τρίτη, ο Σύλλογος των οικογενειών των θυμάτων κατέθεσε στον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας μήνυση η οποία στρέφεται κατά των διοικήσεων του ΟΣΕ, της Hellenic Train, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αλλά και κατά πολιτικών προσώπων: του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην υπουργού Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλή, του νυν υπουργού Μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη, αλλά και κατά των υπουργών μεταφορών των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων και κατά των πρώην και νυν προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων του ΟΣΕ. 

Ο Χρ. Κωνσταντινίδης, εκ μέρους του Συλλόγου, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», είπε: 

«Καταθέσαμε μήνυση κατά του πρωθυπουργού, υπουργών και στελεχών των σιδηροδρόμων για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των ευθυνών που προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση», ενώ κατήγγειλε καθυστέρηση στη διερεύνηση της πολύνεκρης τραγωδίας. Όπως τόνισε, δεν τους πείθουν οι μέχρι τώρα ενέργειες της κυβέρνησης και ότι πραγματικά θέλει να αποδοθούν ευθύνες για τα αίτια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Επίσης, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, είπε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ χωρίς φόβο, χωρίς εμπάθεια αλλά με πολύ πόνο και πολύ πάθος, να δηλώσουμε ότι δεν φοβόμαστε». Και πρόσθεσε: «Όλοι αυτοί που έχουμε μηνύσει είναι αναλώσιμοι. Θα αντικατασταθούνε. Αυτοί που είναι αναντικατάστατοι είναι οι τραυματίες και οι νεκροί μας».

«Αν ο ίδιος θεωρεί, αν αισθάνεται ότι είναι αθώος, να άρει την ασυλία του τώρα. Διαφορετικά, η εργαλειοποίηση είναι δική του υπόθεση και μόνο», σχολιάσε o Χρήστος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο tvxs.gr.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Σωματείου, Γιώργος Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια του σιδηροδρόμου τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι απαράδεκτο και αποτελεί ύβρη για τους ανθρώπους που χάθηκαν να θέτουμε εκ νέου σε κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας το επιβατικό κοινό. Δεν μάθανε τίποτα».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1, σφοδρή ήταν η αντίδραση και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη εκπρόσωπό του, Πόπη Τσαπανίδου, να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός «δεν διστάζει πουθενά. Δεν ντρέπεται καθόλου. Δεν νιώθει. Πρέπει να φύγει. Δεν μας αξίζει».

«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε και σήμερα ότι δεν νιώθει τους πολίτες. Αδυνατεί να τους καταλάβει ακόμα και στον βαθύ πόνο που προκαλεί η απώλεια. Που προκαλεί η τραγωδία. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν δίστασε να επιτεθεί χυδαία ακόμη και στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη, λέγοντας ότι δήθεν εργαλειοποιούν το δράμα τους με τη μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αφού έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει το έγκλημα στα Τέμπη. Αφού κατέβασε τον υπουργό των Τεμπών, τον κ. Καραμανλή, υποψήφιο στις Σέρρες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τώρα, μπροστά στις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων, δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και μαζί τους. Δεν διστάζει πουθενά. Δεν ντρέπεται καθόλου. Δεν νιώθει. Πρέπει να φύγει. Δεν μας αξίζει».

ΚΚΕ: Προσβολή και παραδοχή Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Τις απαράδεκτες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις οργισμένες απαντήσεις από μηχανοδηγούς και γονείς των θυμάτων σχολίασε και το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για πρόκληση, αλλά και παραδοχή από πλευράς Μαξίμου.

Αναλυτικά:

Η αναφορά του κυρίου Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων ότι “εργαλειοποιούν” προεκλογικά το έγκλημα στα Τέμπη επειδή αγωνίζονται για τη δικαίωσή τους, πέρα από προσβολή, συνιστά ουσιαστικά παραδοχή ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στην πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησε στο συγκεκριμένο έγκλημα και το θάνατο 57 ανθρώπων.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.