Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
05.10.2024

Τρανσφοβική επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πάτρας

Οι δράστες ξυλοκόπησαν το θύμα ενώ του έριξαν και μπογιά.
Τρανσφοβική επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πάτρας

Τρανς φοιτητ@ δέχθηκε επίθεση πριν δύο εβδομάδες από αγνώστους στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αχαΐκή Πολιτεία» που επικαλείται το tempo24.news ομάδα φοιτητών επιτέθηκε στο τρανς άτομο, αρχικά με γροθιές και κλωτσιές, ενώ στη συνέχεια του έριξαν και μπογιές σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Μπούρας επιβεβαίωσε το περιστατικό και έχει ήδη συνομιλήσει με την πρόεδρο του Τμήματος κ. Τερνιάτη. Ο φοιτητής βρίσκεται σε επαφή με την πρόεδρο του Τμήματος και με την Επιτροπή Ισότητας των Δύο Φύλων.

Ο κ. Μπούρας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι επεδίωξε συνάντηση με το θύμα αλλά το τελευταίο δεν δέχτηκε να πραγματοποιηθεί. Είπε επίσης ότι το θύμα της τρανσφοωικής επίθεσης δεν έδωσε στοιχεία για το περιστατικό.

Το θύμα δεν έχει μέχρι στιγμής υποβάλει μήνυση κατά των ατόμων που το ξυλοκόπησαν, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις από μέλη συλλογικοτήτων που έχουν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας και έχουν γράψει συνθήματα στους τοίχους.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.